Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
03/05/2017 | 00:02 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι πυραμίδες του Στάλιν! Ο θρύλος για τη διαταγή του να κατασκευαστούν 8 “ενεργειακά” κτήρια

Οι πυραμίδες του Στάλιν! Ο θρύλος για τη διαταγή του να κατασκευαστούν 8

Οι “μεταφυσικές” ακόμη και οι “αστρολογικές” ανησυχίες μεγάλων ηγετών αποτελούν πάντα ζητήματα που τραβούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Κι αν πολλά από τα ρεπορτάζ που κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί για τέτοιου είδους εμμονές που είχαν μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας έχουν στοιχεία υπερβολής και μυθοπλασίας, είναι γεγονός πως στον πυρήνα τους οι ιστορίες αυτές έχουν μεγάλη δόση αλήθειας.

Το Sputnik ασχολείται με τις ανησυχίες του Στάλιν και …τις “πυραμίδες” του. Ποιες ήταν αυτές οι “πυραμίδες”;

Ο δημοσιογράφος Αντρέϊ Ζακχαρένκο έγραψε σχετικά στην εφημερίδα Svobodnaya PressA,για την εντολή που είχε δώσει ο Στάλιν να κατασκευαστούν οκτώ  πολυόροφα κτήρια,με αρχιτεκτονική που θύμιζε πολύ την γοτθική αρχιτεκτονική.

Ο Στάλιν είχε διατάξει μέσα σε διάστημα πέντε ετών ,να κατασκευαστούν αυτά τα κτίρια  πέντε εκ των οποίων με 16 ορόφους, δύο 26 , και ένα 32 .

Όλα αυτά το 1947. Με τη Σοβιετική Ένωση να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

“Υπάρχουν πολλές πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ο Στάλιν απαίτησε την κατασκευή τέτοιων κτιρίων, σε μια εποχή που η οικονομία της χώρας ήταν ακόμα ασταθής μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο” , σημειώνει ο Zakharchenko.

“Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο Στάλιν ήθελε απλά κτίρια  γοτθικής αρχιτεκτονικής, που του άρεσε. Σύμφωνα με μια άλλη, πιο κοινή εκδοχή, που καθορίζει ένα κατασκευαστικό έργο αυτού του μεγέθους, ήθελε να« καλύψει  τη διαφορά και να προσπεράσει την Αμερική »και να δείξει στον κόσμο ότι η Σοβιετική Ένωση δεν είχε πρόβλημα  αλλά στάθηκε γερά στα δικά της πόδια. “

“Αλλά μερικοί ερευνητές”,επισημαίνει  ο δημοσιογράφος “ δίνουν μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι τα θεμέλια όλων των κτηρίων ανοίχτηκαν  όχι μόνο την ίδια ημέρα, αλλά ακόμη και την ίδια ώρα, στις 7 Σεπτεμβρίου, 1947  ακριβώς  στις 13:00 , και ότι όλα τα άλλα κατασκευαστικά έργα στην πόλη είχαν σταματήσει εκείνη την ημέρα.

“Ίσως αυτό έγινε για να τονίσει τη σοβαρότητα της στιγμής, αλλά, σύμφωνα με τον αστρολόγο Βλαντιμίρ Ιβαντζόφ , η ημερομηνία έναρξης της κατασκευής των κτηρίων δεν ήταν καθόλου τυχαία. “Εκείνη τη μέρα και ώρα”, λέει, “η διάταξη των ουρανίων σωμάτων έδιναν στα κτίρια με ιδιαίτερη ενέργεια και μια εξαιρετική μοίρα”!

Επικαλούμενος …αστρολογικά επιχειρήματα ,υποστηρίζει ότι ο Στάλιν ήθελε να “εισπράξει” μέσω των κτηρίων “κοσμική ενέργεια” που θα έδινε στον ίδιο αλλά και στην ελίτ του κόμματος περισσότερα χρόνια ζωής! Δεν είναι απίθανο ο Στάλιν όπως κι άλλοι ηγέτες να την …είχε ψωνίσει. Πάντως ο ιστορικό Σεργκεϊ Πετούνιν επιβεβαιώνει ότι όλα τα μέλη αυτής της ελίτ τελικά έζησαν μέχρι σχεδόν τα 100! Κι εκείνη την εποχή δεν ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Βέβαια το σύμπλεγμα των “πυραμίδων” του Στάλιν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού το όγδοο και πιο μεγαλοπρεπές κτήριο ,ύψους 495 μέτρων ,με περισρεφόμενο άγαλμα του Λένιν στην κορυφή του,δεν ολοκληρώθηκε.

Περιττό να αναφέρουμε ότι γύρω από τα κτήρια-πυραμίδες του Στάλιν έχουν δημιουργηθεί ένα…βιβλίο μύθοι που περιλαμβάνουν διάφορες ιστορίες ακόμη και για φαντάσματα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης