Υποστηριξε το militaire
Άποψη Πολιτική
09/12/2016 | 10:10 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι πρόωροι μποναμάδες του Τσίπρα!

Οι πρόωροι μποναμάδες του Τσίπρα!

 Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αμφιβάλλω αν ο κ. Τσίπρας πρόλαβε ν’ αλλάξει σακάκι και πουκάμισο επιστρέφοντας χθες βράδυ από το Ισραήλ. Αμέσως, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του, έσπευσε στο Μαξίμου όπου σε διάγγελμα του μοίρασε, ως Άη Βασίλης, μποναμάδες στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους κατοίκους των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Στους πρώτους 13η σύνταξη, στους δεύτερους αναστολή του αυξημένου ΦΠΑ.

Τι άραγε είναι αυτό που τον υποχρέωσε να επιδείξει τόση βιασύνη χθες βράδυ λες και δεν μπορούσε να τα ανακοινώσει σήμερα-αύριο.
Τί άραγε είναι αυτό πού τον υποχρέωσε αυτή ακριβώς τη στιγμή σε παροχολογία;

Παρακολουθώντας χθες βράδυ ένα σωρό αναλυτές στα κανάλια -ο καθείς να λέει το κοντό του ή το μακρύ του- διαπίστωσα πώς ουδείς μπορούσε να εξηγήσει το γιατί τώρα και με τόση βιάση. Γιατί τώρα  αυτές οι εξαγγελίες,τη στιγμή μάλιστα που το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης δεν πάει όπως ακριβώς το ανέμενε η κυβέρνηση.

Δεν ξέρω αν σήμερα θα λυθεί το μυστήριο, εγώ πάντως φοβούμαι ότι θ’ αργήσουμε να αντιληφθούμε τι μας ξημέρωσε.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Ο κ. Τσίπρας κατάφερε να μαζέψει τόσο πλεόνασμα βάζοντας πολύ βαθιά τα χέρια του και στις δύο τσέπες μας. Μας ρήμαξε με την υπερφορολόγηση αμέσων και εμμέσων φόρων. Ματωβαμμένο το πλεόνασμα του, γιατί όλοι αιμορραγήσαμε, όλοι στερηθήκαμε και στερούμαστε. Και τα λεφτά μας, που μας τα πήρε με το έτσι θέλω, τώρα τα μοιράζει καταπώς του αρέσει.

Ποιοι είναι οι αναξιοπαθούντες που θα λάβουν το βοήθημα; Έχουν συντάξιμη 35ετία ή έχουν βγει στη σύνταξη με 10 και 15 χρόνια εργασίας. Έχουν όλοι πληρώσει εισφορές; Πώς τα παίρνετε από εμάς που έχουμε δώσει το αίμα της ψυχής μας σε εισφορές επί 35 ακόμη και 40 χρόνια και το μοιράζετε όπου θέλετε;

Κάτι μου μυρίζει απ΄όλη αυτή την μεθόδευση, που θα την «πλέξω» με τη δεύτερη αξιολόγηση, τα νέα οικονομικά μέτρα που μας ζητάνε οι δανειστές, μαζί με τις εξελίξεις για το Κυπριακό και βεβαίως το Αιγαίο…

Υ.Γ. Και να μη ξεχνάμε, και τους άλλους μποναμάδες- των έμμεσων φόρων- πού θα μας έλθουν κατακέφαλα από την Πρωτοχρονιά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης