Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή
10/07/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι “μετακλητοί σωτήρες” των στρατιωτικών και η “σιωπή που ‘ναι χρυσός”

Οι

Ουρά κάνουν πια οι “αυτόκλητοι σωτήρες” των στρατιωτικών! Έχοντας την πεποίθηση ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πάσχουν από ομαδική αμνησία, πολλοί και διάφοροι συνωστίζονται διεκδικώντας ρόλους που κανένας δεν τους ζήτησε να αναλάβουν. Οι στρατιωτικοί από τη φύση της δουλειάς τους δεν έχουν ανάγκη από …σωτήρες. Έχουν εκπαιδευτεί για να σώζουν και να σώζονται.

Ο “στρατός της σωτηρίας” των στρατιωτικών έχει παρεξηγήσει μάλλον τη σιωπή με την οποία αντιμετωπίζεται. Την έχει ερμηνεύσει ως αδυναμία. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θυμήθηκε το σοφό ρητό “η σιωπή είναι χρυσός”. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, υποδηλώνει ότι όσοι την επιλέγουν δεν διακατέχονται από κανενός είδος ανασφάλειας.

Δεν χρειάζεται εξάλλου να πουν οτιδήποτε. Στις Ένοπλες Δυνάμεις όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να “φάνε σανό” απ΄ οποιονδήποτε επίδοξο “σωτήρα”. Πόσο μάλλον από μετακλητούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ την περίοδο 2012-13, υπηρετούντες σε καλές θέσεις του ΥΠΕΘΑ μέχρι και το τέλος του 2014, βουλευτές που φροντίζουν για την τύχη συγγενικών τους προσώπων που ακόμη και σήμερα έχουν προνομιακή μεταχείριση. Και άλλους πολλούς. Οι οποίοι την μαύρη περίοδο των σκληρών περικοπών όχι απλά “σφύριζαν αδιάφορα”, αλλά προσπαθούσαν να τις δικαιολογήσουν κιόλας!

Χωρίς τη παραμικρή συμμετοχή σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανακοπής της λαίλαπας των περικοπών, απόντες από την στήριξη των συναδέλφων τους που με προσωπικό ρίσκο προσπάθησαν και κατάφεραν κάτι να περισώσουν, εμφανίζονται τώρα ως…τιμητές του δικαίου των στρατιωτικών!

Ας μην παρεξηγούν λοιπόν τη σιωπή κι ας μην νομίζουν ότι τα “προσωπικά δεδομένα” πίσω από τα οποία κρύβονται καλύπτουν την ιστορία του καθενός. Πασίγνωστα είναι όλα και πάνω απ΄ όλα τα κίνητρα και η στόχευσή τους. Απέτυχαν παταγωδώς, θα κάνουν ακόμη λίγο θόρυβο, θα αντιδράσουν σπασμωδικά και θα αποχωρήσουν. Ας ευγνωμονούν όσους πιστεύουν ακόμη πως “η σιωπή είναι χρυσός” κι ας μην προκαλούν. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης