Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι κινητοποιήσεις των αποστράτων,οι εν ενεργεία και οι …”γαλάζιοι Παπαφλέσσες”

Οι κινητοποιήσεις των αποστράτων,οι εν ενεργεία και οι ...

Οι απόστρατοι στους δρόμους ,οι εν ενεργεία από κοντά αλλά διακριτικά και οι “γαλάζιοι Παπαφλέσσες” που έχουν “φυτευθεί” στον λεγόμενο εντός πολλών εισαγωγικών “χακί συνδικαλισμό” σε δράση.

Οι απόστρατοι μέσω του Συντονιστικού Οργάνου Δράσεων αποφάσισαν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι λεγόμενες “θεσμικές ενώσεις” πρωτοστατούν και μακάρι να είχαν ξυπνήσει τόσο νωρίς και το 2012 ,επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Τότε που έπρεπε να κατεβαίνουν έξαλλοι απόστρατοι στα γραφεία τους και να απειλούν με καταλήψεις στρατοπέδων για να αφυπνιστούν οι “θεσμικοί” και να κινητοποιηθούν. Μέχρι τότε όλη τη δουλειά την έκαναν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί με τον ΣΥΣΜΕΔ που έγινε ΠΟΕΣ και φυσικά με τις Ενώσεις Στρατιωτικών.

Τώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι απόστρατοι κινητοποιούνται εγκαίρως και πάρα πολύ καλά κάνουν. Και θα είναι ακόμη καλύτερα να μην μείνουν σε μια και μοναδική συγκέντρωση αλλά να σχεδιάσουν την κλιμάκωση τους μήπως και προλάβουν τα χειρότερα.

Οι εν ενεργεία τηρούν στάση αναμονής πρώτον γιατί ακόμη δεν έχουν κάτι περισσότερο να διεκδικήσουν από την πλήρη αποκατάστασή των μισθών τους με βάση όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ. Οι εν ενεργεία της ΠΟΕΣ με την απόφαση του ΣτΕ στρίμωξαν Σαμαρά-Βενιζέλο και τώρα Τσίπρα-Καμμένο που έχουν υποσχεθεί ότι θα τους δώσουν το υπόλοιπο 50% της “διόρθωσης” των αποδοχών τους.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης όμως είναι η προσπάθεια της πρώην μεγάλης γαλάζιας παράταξης να “ελέγξει” τον χώρο του “χακί συνδικαλισμού”! Οι ίδιοι “γαλάζιοι” απόστρατοι που …λιπποθυμούσαν και μόνο που άκουγαν περί Ενώσεων Στρατιωτικών  κάνουν …επιχείρηση “διείσδυσης” στον χώρο κι έχουν βρει “θύματα” που παίζουν το παιχνίδι τους! Γραφικές καταστάσεις στις οποίες ελπίζουμε ότι θα δοθεί τέλος με τον νόμο που θα ρυθμίζει τα πάντα για την λειτουργία των Ενώσεων Στρατιωτικών. Παρατράβηξε το αστείο…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης