Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι ΗΠΑ δικαιώνουν Ελλάδα για τα σχέδια πτήσης στο Αιγαίο που οι Τούρκοι δεν καταθέτουν!

Οι ΗΠΑ δικαιώνουν Ελλάδα για τα σχέδια πτήσης στο Αιγαίο που οι Τούρκοι δεν καταθέτουν!

Η Ουάσινγκτον προσπαθώντας να δώσει χείρα βοήθειας στον Ερντογάν κάνει ανέλπιστο δώρο στην Ελλάδα για τις παραβιάσεις και τις παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο Αιγαίο!

Σύμφωνα με δηλώσεις δύο αμερικανών αξιωματούχων στο Reuters:

Η Ρωσία δεν είχε δώσει στον στρατό των ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του βομβαρδιστικού της πριν το καταρρίψει καταδιωκτικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας την Τρίτη παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Αυτό δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Με βάση αυτή τη δήλωση επιβεβαιώνεται αυτό που η Ελλάδα με συνέπεια υποστηρίζει. Ότι δηλαδή η Τουρκία είναι υποχρεωμένη για τις πτήσεις ακόμη και στρατιωτικών της αεροσκαφών στο Αιγαίο,να καταθέτει σχέδια πτήσης για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων. Η Άγκυρα συστηματικά αρνείται.

Η δήλωση των αμερικανών αξιωματούχων δεν θα πρέπει να περάσει έτσι. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι η υπόθεση της κατάρριψης του SU-24 από την τουρκική αεροπορία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ,για να τεθεί με δυναμικό διπλωματικό τρόπο το θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο από την Τουρκία . Θα πρέπει να υπενθυμίσει κάποιος στους κυρίους του NATO και της EE ότι η Ελλάδα πληρώνει υψηλό τίμημα και σε ανθρωπινες ζωές και σε χρήματα απ΄ αυτή την τουρκική αλητεία διαρκείας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης