Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη Διεθνή ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
05/06/2017 | 06:23 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

“Οι ΗΠΑ απέκτησαν τον δικό τους Εμίρη,λέγεται Ντόναλντ Τραμπ”

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Μπρεζίνσκι που πέθανε σε ηλικία 89 ετών την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ είπε: “Για να υπάρχει σταθερότητα στον κόσμο πρέπει οι ΗΠΑ να έχουν μια σοφή ηγεσία. Εμείς δεν διαθέτουμε μια τέτοια ηγεσία. Γι αυτό το λόγο αποσταθεροποιείται διαρκώς η παγκόσμια τάξη”.

Ο έμπειρος πολιτικός αναλυτής πρόβλεψε έγκαιρα τα μελλούμενα. Ο νέος Πρόεδρος  έβγαλε από την ατζέντα του τις έννοιες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αγκάλιασε τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσσι . Με την ενέργεια του αυτή έδειξε ότι  δεν πιστεύει στη φιλία των λαών αλλά μόνο των καθεστώτων.  Κατά την εκτίμηση του μόνο οι δικτάτορες είναι “αδέλφια”.

Η απέχθεια του για την Ευρώπη και γενικότερα την Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε ρήξη μεταξύ των δυο πλευρών του Ατλαντικού. Η αποδέσμευση από τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή επιβεβαιώνει το δόγμα first America που ήταν το εκλογικό του σλόγκαν. Αλλά αν δεν προστατεύσουμε το περιβάλλον δυστυχώς θα κινδυνεύσει  και η Αμερική.  Όποιος δεν  το αντιλαμβάνεται  διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εναντίον των παιδιών και των εγγονών του.

Ο Thomas Friedman που καλύπτει  τη Μέση Ανατολή για τους New York Times υποστηρίζει τα εξής: “Αποκτήσαμε κι εμείς τον Εμίρη μας! Το όνομα του είναι Ντόναλντ. Διάδοχος μας είναι ο Kushner (ο γαμπρός του). Πριγκίπισσα μας η Ιβάνκα. Το Κογκρέσο εγκρίνει ό,τι πει όπως κάνει το Συμβούλιο του Στέμματος σε όλες τια μοναρχίες. Η βασιλική οικογένεια δεν κάνει καμία διάκριση μεταξύ των ιδιωτικών και κρατικών υποθέσεων. Δεν είμαστε πια ΗΠΑ αλλά ΒΑΕ (Ηνωμένα Εμιράτα Αμερικής).

Ο Αμερικανός Πρόεδρος διαπληκτίζεται με την κ. Μέρκελ  αλλά αισθάνεται ευτυχισμένος και χαρούμενος με τους Άραβες.

Η Γερμανία εκτός από την Αμερική έχει τη στιγμή αυτή απέναντι της και το Λονδίνο, τον αγαπημένο διαχρονικά εταίρο των ΗΠΑ. Γι αυτό το λόγο η γερμανίδα Καγκελάριος στράφηκε προς την Ασία. Φιλοξένησε μέσα σε μια εβδομάδα τον πρωθυπουργό της Ινδίας  Modi και τον Κινέζο ομόλογο της  Li Keqiang . Στην κοινή συνέντευξη της με τον Κινέζο πρωθυπουργό δήλωσε: “Η Κίνα έγινε ο σημαντικότερος στρατηγικός εταίρος μας. Ζούμε μια περίοδο παγκόσμιας αστάθειας. Επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας σε διαφορετικές περιοχές”.

Η Λιβύη, η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ευρώπη μαστίζονται από αστάθεια και τρομοκρατία. Στην  Λιβύη επικρατούν ακραία ισλαμιστικά στοιχεία, όπως η Αλ-Κάιντα και άλλες οργανώσεις , οι οποίες ισχυρίζονται ότι υπάρχουν περισσότερα του ενός κράτη στη χώρα.

Οι δυνάμεις που υποστήριζαν  ότι επεμβαίνουν στη Λιβύη για να φέρουν τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατάργησαν και τα ελάχιστα που υπήρχαν την εποχή του Καντάφι. Ο βομβιστής που αιματοκύλισε το  Μάντσεστερ είχε εκπαιδευτεί στη Λιβύη, Αξίζει να τονίσουμε ότι ο πατέρας του Salman Abedı , που έζησε 25 χρόνια στην Αγγλία μετέβη στη Λιβύη για να ανατρέψει τον Καντάφι. Εκεί τον ακολούθησε και ο γιος του.  Κατά τον ίδιο τρόπο στρατολογήθηκε από την Ιρλανδία όπου ζούσε και ο  Λύβιος El Harati που είναι σήμερα Δήμαρχος της Τρίπολης.

Ο υποψήφιος του Εργατικού Κόμματος στις επικείμενες εκλογές της Αγγλίας  Jeremy  Corbyn δήλωσε: “Η τρομοκρατία είναι αποτέλεσμα των πολέμων που έκανε η Αγγλία”…..

Ο πρώην πρωθυπουργός Κάμερον έστειλε μια ομάδα προσφύγων από τη Λιβύη που είχαν εγκατασταθεί στην Αγγλία, πίσω στη χώρα τους για να ανατρέψουν τον Καντάφι. Οι άνδρες αυτοί μετά το τέλος της αποστολής τους στη Λιβύη οδηγήθηκαν μέσω της Τουρκίας στη Συρία, για να συνεχίσουν τον αγώνα της  “αποκατάστασης της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Γύρω μας συμβαίνουν τόσα πολλά και απρόβλεπτα γεγονότα. Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν οι Έλληνες πολιτικοί έχουν συναίσθηση των κοσμογονικών αλλαγών που  διαδραματίζονται στην αυλή μας ή απλά  κοκορομαχούν ανούσια , για ασήμαντα πράγματα, για να μας δείξουν ότι κάνουν κάτι ; Είναι ανίκανοι να οδηγήσουν τη χώρα στο ξέφωτο  της οικονομικής κρίσης και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον κόσμο. Τι κρίμα,  για τον τόπο και το λαό μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης