Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για γενικευμένο πόλεμο και προσπαθούν να “μαζέψουν” την Τουρκία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για γενικευμένο πόλεμο και προσπαθούν να

Οι ΗΠΑ ανησυχούν πλέον σοβαρά για την κατάσταση στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Ο Ερντογάν μοιάζει να μην υπολογίζει κανέναν και τίποτα και είναι ενδεικτικό ότι η Ουάσινγκτον επικοινωνεί μόνο με τον Νταβούτογλου που θεωρείται πιο συνεννοήσιμος! Οι Αμερικανοί ανησυχούν πλέον για έναν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον ,”αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επικοινωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση και τους ηγέτες των Κούρδων της Συρίας και έχουν απαιτήσει άμεση αποκλιμάκωση, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν ατονίσει οι επιθέσεις εναντίον του κοινού τους εχθρού, που είναι ο ISIS”.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι  ο  αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για να συζητήσει μαζί του την επιδείνωση των συνθηκών ασφάλειας και της ανθρωπιστικής κατάστασης στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε στον Τούρκο πρωθυπουργό ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αποκλιμάκωση στην περιοχή και  σημείωσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποθάρρυνση των κουρδικών δυνάμεων να εκμεταλλευτούν τις σημερινές συνθήκες για να κερδίσουν  επιπλέον έδαφος κοντά στα τουρκικά σύνορα, και κάλεσε την Τουρκία να δείξει αμοιβαία αυτοσυγκράτηση σταματώντας τις επιθέσεις από δυνάμεις πυροβολικού στην περιοχή.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν, τονίζοντας την ανάγκη για την προστασία των εκτοπισμένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού στη βορειοδυτική Συρία και να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνουν ανοικτές οι δίοδοι για ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος εξέφρασε στήριξη για τον αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας του ΡΚΚ και οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τον κοινό στόχο τους να νικήσουν τον ISIL και να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας παύση των εχθροπραξιών, όπως συμφωνήθηκε στο Μόναχο.

Είχαν προηγηθεί και προσπάθειες αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου να σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς επιτυχία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης