Υποστηριξε το militaire

Οι ΗΠΑ “ανασταίνουν” το F-22 λόγω των προβλημάτων του F-35

Militaire News

Οι ΗΠΑ σκέφτονται πλέον σοβαρά να “αναστήσουν” τη γραμμή παραγωγής του F-22.Τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του F-35,φαίνεται ότι επαναφέρουν στο προσκήνιο το F-22,οι γραμμές παραγωγής του οποίου έκλεισαν το 2009  μετά από την κατασκευή 187 αεροσκαφών από τα 749 που αρχικά προέβλεπε το σχέδιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik  ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς,φέρεται να έχει πειστεί για την ανάγκη περισσότερων F-22,καθώς υπάρχει πλέον η πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ μένουν πίσω σε σχέση με τη Ρωσία και τη Κίνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Sputnik οι αμερικανοί προγραμματίζουν την παραγωγή ακόμη 194 F-22.

Το περιοδικό National Interest γράφει ότι  το F-22 “μπορεί να είναι πολύ πιο χρήσιμο για τις Ηνωμένες Πολιτείες από ό, τι το φιλόδοξο  F-35”.

Διατυπώθηκε η άποψη ότι η πιο προφανής εναλλακτική λύση για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα είναι η «ανάσταση» του F-22, αλλά για  να επαναλάβουν την παραγωγή πλήρους κλίμακας θα είναι δύσκολο και θα κοστίσει μια περιουσία. Η κύρια πρόκληση θα είναι η παραγωγή των εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για τα αεροσκάφη, τα οποία δεν έχουν παραχθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

ΠΗΓΗ: Sputnik

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης