Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
21/09/2017 | 00:47
Militaire News

Οι ΗΠΑ έτοιμες να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό!

Οι ΗΠΑ έτοιμες να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για το Κυπριακό!

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον βοηθό υφυπουργό των ΗΠΑ, Τζόναθαν Κόεν, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη και τη βούλησή του στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου που έθεσε ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το ΡΙΚ, ο κ. Κόεν διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών και είναι δεσμευμένες για λύση εντός του πλαισίου του γεν. γραμματέα. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η δουλειά που έχει γίνει στις συνομιλίες.

Πριν το τέλος του χρόνου, θα πρέπει να αναμένονται επισκέψεις στην Κύπρο του κ. Κόεν και πιθανόν άλλων Αμερικανών αξιωματούχων, για να δουν τι μπορεί να γίνει στο Κυπριακό, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο κ. Κόεν αναμένεται στις προσεχείς ημέρες να επισκεφθεί την Ελλάδα και την Τουρκία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης