Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Ευρωπαίοι συνομιλούν με την Τουρκία σαν να είναι ήδη μέλος της ΕΕ!

Οι Ευρωπαίοι συνομιλούν με την Τουρκία σαν να είναι ήδη μέλος της ΕΕ!

Η ΕΕ συνομιλεί πλέον με την Τουρκία σαν είναι ήδη μέλος-κράτος! Και πολύ δυσκολότερα οι μεγάλες και ισχυρές χώρες της Ευρώπης συνομιλούν μ΄ ένα κράτος μέλος τους, την Ελλάδα!

Συνάντηση ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, για να συζητήσουν για την μεταναστευτική κρίση, η οποία επιδεινώνεται λόγω της αύξησης του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη Συρία για να γλιτώσουν από τα αεροπορικά πλήγματα.

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμούς εντός της Συρίας στη μεθόριο με την Τουρκία μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία γύρω από το Χαλέπι, στον συριακό βορρά, ενώ σύμφωνα με αξιωματούχους δεκάδες χιλιάδες άλλοι μπορεί ήδη να έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη.

“Η συνάντηση αυτή πριν από τη σύνοδο κορυφής θα γίνει στην έδρα της μόνιμης αντιπροσωπείας της Αυστρίας στην ΕΕ αυτήν την Πέμπτη το μεσημέρι”, δήλωσε διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 χωρών μελών, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ένας δεύτερος διπλωμάτης επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της συνάντησης, όπως και ότι η Γαλλία θα είναι πιθανώς παρούσα.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών μελών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση κατά την προσεχή τους σύνοδο κορυφής την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης