Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Ένοπλες Δυνάμεις Ουδέτερες
21/11/2015 | 19:17 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι ΕΔ γιορτάζουν – Τι δήλωσαν Καμμένος και Βίτσας

Οι ΕΔ γιορτάζουν - Τι δήλωσαν Καμμένος και Βίτσας
Ç ÐïëéôéêÞ êáé ÓôñáôéùôéêÞ Çãåóßá ôïõ Õðïõñãåßïõ ÅèíéêÞò ¶ìõíáò ðáñÝóôç óôïí åðßóçìï åïñôáóìü ôïõ ÐñïóôÜôç ôçò ÐïëåìéêÞò Áåñïðïñßáò Áñ÷áããÝëïõ Ìé÷áÞë ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôç Ó÷ïëÞ ÉêÜñùí óôçí ÁåñïðïñéêÞ ÂÜóç ÄåêÝëåéáò, óôï Ôáôüé. (EUROKINISSI/ÕÅÈÁ)

Την σημασία των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο στον πόλεμο αλλά και στην περίοδο ειρήνης τόνισαν σε δηλώσεις τους ΥΕΘΑ και ΑΝΥΕΘΑ με αφορμή την εορτή των ΕΔ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Σήμερα είναι η ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ημέρα που γιορτάζει η Υπέρμαχος Στρατηγός, η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εύχομαι να έχει υπό τη Σκέπη της όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες και Σμηνίτες, τους Εθνοφύλακες, τους Αποστράτους αλλά και τους Εφέδρους, προκειμένου να συνεχίζουν την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Σήμερα, η σκέψη όλων πηγαίνει στους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν σε καιρό πολέμου αλλά και σε καιρό ειρήνης. Είμαστε δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που δίνουν κάθε μέρα τη δική τους μάχη για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Οφείλω, όμως, να κάνω σήμερα μια ιδιαίτερη αναφορά στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του υψηλού ηθικού, του επαγγελματισμού, του φρονήματος και του πατριωτισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, παρέστη σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του τόνισε τον σημαντικό ρόλο των ΕΔ και στην περίοδο της ειρήνης:
«Γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιορτάζουμε τις ιστορικές μάχες που έδωσαν μαζί με το λαό και συγχρόνως προσπαθούμε ώστε πάντοτε να είναι έτοιμες, στο βαθμό που θα χρειαστεί και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, να προασπίσουν την Πατρίδα. Μαζί όμως με το καθήκον της αποτροπής που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσπαθούν να βρεθούν και εκεί όπου η κοινωνία πάσχει. Βρεθήκαμε στους μεγάλους σεισμούς, βρεθήκαμε στις πλημμύρες, βρεθήκαμε στις προσφυγικές ροές με στόχο να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις την ανθρωπιά την έχουν πάρα πολύ ψηλά. Σε αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό, μοχθούν κάθε μέρα και αυτός είναι ο πλούτος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτή την κατεύθυνση και η πολιτεία προσπαθεί να κάνει τα μέγιστα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Σε ερώτηση για το αν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα πρέπει να γίνει και πολιτικό ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε: «Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε στο σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα αεροδρόμια. Ξέρω ότι υπάρχει από την Περιφέρεια και από τον Δήμο σχετικό αίτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε: «Ας μην ξεγελιέται κανένας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γιατί ο κεντρικός μας στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προασπίσουμε την κοινωνία. Είναι αρραγής η ενότητά μας αλλά και αποφασιστική η διάθεσή μας, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Σε ερώτηση σχετική με τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απάντησε: “Στην τελευταία πενταετία τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί τις πιο δραματικές περικοπές. Καταλαβαίνουμε και την αγωνία και τον πόνο τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι στον νέο προϋπολογισμό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή. Από την άλλη μεριά έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται τα χρήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ενώ ήδη το επίδομα παραμεθορίου έχει δοθεί κατά ένα μέρος. Επίσης, είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να προχωρήσουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα: να λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα αλλά και να αναγνωρίσουμε, με τον πιο θεσμικό και τον πιο επίσημο τρόπο, το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα επίπεδο συγκρότησης τους σε σωματεία και σε ομοσπονδίες”.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών απάντησε: «Κατ´ αρχήν και η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδείξει την αλληλεγγύη της, ώστε να εξαλειφθεί η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε αεροπορικές, χερσαίες και από θαλάσσης επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να δείξουμε συγχρόνως ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να επιδράσει στη ζωή μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις προσφυγικές ροές. Αντίθετα θα πρέπει να το απομονώσουμε από τα ζητήματα θρησκευτικού συναισθήματος, για να μπορέσουμε και να το νικήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, το να ορθώνουμε εσωτερικά τείχη σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, νομίζω ότι δεν είναι ένα θετικό γεγονός».

ΦΩΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης