Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι διοικητικές αποκαταστάσεις οι Ναύαρχοι και γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι

Οι διοικητικές αποκαταστάσεις οι Ναύαρχοι και γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι

Το κείμενο φέρει την υπογραφή του Υποναύαρχου ε.α Κώστα Βουλγαράκη.Προσεγγίζει το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα με το ΜΤΝ και είναι νομίζουμε απαραίτητο να διαβάσουμε και το πως βλέπει  το θέμα ένας ναύαρχος.Η τοποθέτησή του νομίζουμε ότι θα βρει πολλούς σύμφωνους :

Οι «Ναύαρχοι» …. και οι «Άλλοι» !!

Μιας και δεν έχω ύπνο …. ας το «τσούξουμε» λιγάκι!!

Κάθε φορά που ανακύπτει ένα «θέμα», προσπαθώ να αυτοπροσδιοριστώ ….. «Τελικά από ποια πλευρά είμαι. Απ’ αυτή των Ναυάρχων ή μήπως των Άλλων ή μήπως καλύτερα, με Κανένα»!?

– Είμαστε όλοι συνάδελφοι, αλλά οι Ναύαρχοι λαδωνόντουσαν!!

– Είμαστε όλοι ισότιμοι συνάδελφοι, αλλά οι Ναύαρχοι είχανε κολλητιλίκια με πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους!!

– Είμαστε όλοι μαζί, στην ίδια πλευρά συνάδελφοι, αλλά οι Ναύαρχοι έφαγαν τα λεφτά μας και έριξαν έξω τα Ταμεία μας!!

– Είμαστε όλοι περήφανοι συνάδελφοι, αλλά οι Ναύαρχοι είναι «ρετσινιά» και μας δυσφημούν!!

….. και ο.κ.ε. μονίμως και επαναλαμβανόμενα, μέχρι να το «εμπεδώσουμε» πλήρως!!

Επειδή λοιπόν, ποτέ δεν είχα κολλητιλίκια και επαφές με κανένα «ντενεκέ» και δεν έχω πάρει φράγκο, από τυχόν Διοικητικές αποκαταστάσεις, ούτε και έχω «υποχρέωση» σε κανέναν, μπορώ να λέω, όπως πάντα …. ότι πιστεύω και ότι αισθάνομαι ….. και ψήφους δεν χρειάζομαι!!

Λοιπόν, να το ξεκαθαρίσουμε: «όποιος έκλεψε, να πάει φυλακή και όποιος σφετερίστηκε, αυτά που δεν του ανήκουν, να τα επιστρέψει …. διότι ανήκουν σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους μαζί»!! Αυτό, δεν είναι μόνο το σωστό και το δίκαιο, αλλά είναι και το αυτονόητο και εκ του Νόμου επιβεβλημένο!!

Από την μια πλευρά, προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου, στη θέση αυτών των ….. «300 μίνι Ναυάρχων», που κατηγορούνται και στοχοποιούνται πρόσφατα (και εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω ποιοι είναι). Συλλογιέμαι λοιπόν: Έκλεψαν ή απλά ακολούθησαν την «πεπατημένη»!? Και αν απλά, ακολούθησαν την πεπατημένη, τώρα πια, αναγνωρίζουν ότι, …. πήραν χρήματα που δεν δικαιούνται!? Είμαι βέβαιος ότι το αναγνωρίζουν και ότι θα τα επιστρέψουν, διότι αυτό επιβάλλει η Τιμή και η Ιδιότητα τους!! Αν διαφωνούν, ας πάνε στα δικαστήρια (εξάλλου, καλά κρατεί κι αυτή η φάμπρικα και όλοι ξέρουμε τον δρόμο)!!

Απ’ την άλλη όμως, προσπαθώ να καταλάβω και τους «Άλλους», που ….. την μια μας λένε ότι, είμαστε ΟΛΟΙ συνάδελφοι και την άλλη ότι, …… άλλο πράγμα είναι αυτοί και άλλο είναι οι Ναύαρχοι!! Που οικειοποιούνται και αυτοπροσδιορίζονται ως «συνάδελφοι», προκειμένου να διαχωρίζουν τον εαυτό τους, από τη ρετσινιά του Ναυάρχου!! Να την χαρώ τέτοια ομόνοια, ομοψυχία και συναδελφικότητα!!

Έτσι λοιπόν (σου λένε πονηρά σκεπτόμενοι), αφού εγώ δεν έγινα Ναύαρχος (έτσι κι αλλιώς), τότε ….. εξ ορισμού:

– στο επίπεδο μου και στα πλαίσια που μου παρείχε ο Νόμος, θεωρούμαι ότι δεν αξιοποίησα τυχόν διοικητικές αποκαταστάσεις, λαμβάνοντας βαθμούς, που υπό άλλες ρεαλιστικές συνθήκες, ούτε να ονειρευτώ δεν θα μπορούσα.

– στο επίπεδο μου, θεωρούμαι ότι ποτέ δεν ενεπλάκηκα με κακοδιαχείριση και κακή (αν μη τι άλλο) εκτέλεση του έργου και του καθήκοντος μου, σε ΟΛΑ τα επίπεδα και θέσεις, ζημιώνοντας έτσι την Υπηρεσία.

– στο επίπεδο μου, θεωρούμαι ότι δεν κυκλοφορούσα με κομματικές «κονκάρδες», δεν συχνωτιζόμουνα με ανάρμοστες «επαφές» ….. και δεν ΕΘΑΒΑ απροκάλυπτα συναδέλφους μου (συνήθως ανωτέρους μου), όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, αλλά και κυρίως …. ποτέ δεν ήμουν «βαποράκι» διαρροής πληροφοριών, σε δημοσιογράφους.

– στο επίπεδο μου, θεωρούμαι ότι αρνήθηκα και δεν απολάμβανα παροχές της Υπηρεσίας, χαριστικές και πλασματικές, δεν διεκδίκησα …. δεν απαίτησα …. δεν πίεσα και ….. ΔΕΝ ΠΗΡΑ, όλα αυτά, που ο άκρατος λαϊκισμός της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και η στενή εξάρτηση και η ευκαμψία κάποιων «Ναυάρχων» προς σ’ αυτήν, μου παρείχε αδιακρίτως και χωρίς αξιολόγηση …… “εγώ φίλε είναι εντάξει, διότι απλά, δεν είμαι Ναύαρχος”!!! (χα, χα, χα)

«Φτου που να πάρει!! Πάλι αυτοί …. οι Ναύαρχοι φταίνε, που μας διέφθειραν», θα μας πουν, σε λίγο!!

ΝΑΙ, ασφαλώς και φταίνε οι Ναύαρχοι και πράγματι έτσι είναι, διότι αυτή ήταν η δουλειά και το πεπρωμένο τους, σαν Κυβερνήτες!! Τότε που έπρεπε, ΟΛΟΥΣ αυτούς τους «Άλλους», που σήμερα ψάχνουν αφορμή για “φατριασμούς”, όφειλαν να τους …. είχαν μαζέψει!! Και τώρα σαφέστατα εννοώ, τους «πραγματικούς» Ναυάρχους ως υπεύθυνους, δηλαδή αυτούς τους πολλούς, που ήταν αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, πιστοί στον όρκο τους, έντιμοι στρατιώτες, τους οποίους πάντα τιμώ και σέβομαι και ΟΧΙ αυτούς, τους ελάχιστους «Ναυάρχους», που πρόδωσαν τις αξίες και τις αρχές μας και που με τον τρόπο τους και με τη συμπεριφορά τους, έδωσαν το δικαίωμα, σ’ αυτούς τους φατριαζόμενους «Άλλους» παραπάνω, να γίνονται τιμητές ΟΛΩΝ, να τους «τσουβαλιάζουν» τώρα συλλήβδην όλους μαζί και να προσπαθούν να καταδείξουν ότι, «το να είσαι Ναύαρχος, είναι ρετσινιά»!!

Αυτοί λοιπόν οι «Δημόσιοι Κατήγοροι» των Ναυάρχων (που ευτυχώς και αυτοί γνωστοί και ελάχιστοι είναι, αλλά μεγάλο ντόρο κάνουνε και πάντα τον κάνανε), ας αναρωτηθούν και ας μας πουν: Όταν ακούνε τον κάθε  δημοσιογράφο τ. Βερύκοκο, να λέει ότι ….. «οι στρατιωτικοί» είναι λαμόγια, ορτινάτσες, αυτιστικά και αντιπαραγωγικοί ……. τον ΕΑΥΤΟ τους που ακριβώς τον βάζουν!? Στους «στρατιωτικούς» ή …. στους «Άλλους»!!

Βλέπετε, αυτά έχουν οι άστοχες γενικεύσεις και ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αντιδρούμε πάντοτε σ’ αυτό!! Με ενοχλεί αφάνταστα όταν, κάποιοι «αχαρακτήριστοι», μου βάζουν ταμπέλες …. χωρίς να βλέπουν τα χνάρια πίσω μου!! Δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά και δεν τους δίνω το δικαίωμα …. ούτε κατ’ υπαινιγμό, για κάτι τέτοιο!!

Όλοι αδιακρίτως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην κριτική, αλλά ΠΑΝΤΑ …. επώνυμα, συγκεκριμένα και με στοιχεία, διότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και πολύ καλά όλοι γνωριζόμαστε!! Σε κάθε περίπτωση, σωστός κριτής, είναι μόνο αυτός, που έχει κάνει προηγουμένως, την αυτοκριτική του!!

Όμως, ….. «ΟΛΑ εδώ πληρώνονται τελικά»!!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης