Υποστηριξε το militaire
Φ. Καρβουνοπούλου

Οι γυναίκες μισούν τον Τράμπ περισσότερο απο τους άντρες που μισούν τη Χίλαρι

Οι γυναίκες μισούν τον Τράμπ περισσότερο απο τους άντρες που μισούν τη Χίλαρι

Αν η Κλίντον και ο Τράμπ είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τις εκλογές του 2016, το γένος είναι αναμφίβολα μέρος της καμπάνιας τους με έναν πρωτοφανή τρόπο. Πέρα απο το γεγονός ότι η Κλίντον είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για τη θέση του Προέδρου με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα: Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά ότι οι γυναίκες πραγματικά δεν επιθυμούν τον Tράμπ, και οι άνδρες – σε μικρότερο αλλά ακόμα επίσης σημαντικό βαθμό – πραγματικά δεν επιθυμούν την Κλίντον.

Συμπερασματικά, οι Αμερικάνοι δεν επιθυμούν ούτε την Κλίντον ούτε τον Τράμπ. Σε δημοσκοπήσεις προηγούμενων εβδομάδων, η μέση καθαρή ευνοϊκή / αρνητική βαθμολόγηση του Τράμπ ήταν μείον 23 τοις εκατό, και της Κλίντον ήταν μείον 12 τοις εκατό.
Οι γυναίκες μισούν τον Τράμπ με μια, χωρίς προηγούμενο, ιστορική ένταση για έναν εθνικό πολιτικό. Ο μέσος όρος δημοτικότητας του Τράμπ στις γυναίκες τις τελευταίες έξι εβδομάδες είναι μείον 33 τοις εκατό- πολύ χειρότερα απο το μέιον 2 τοις εκατό του Marco Rubio ή το μείον 14 τοις εκατό του Ted Cruz.

Η αντιπάθεια των γυναικών για τον Τράμπ προέρχεται απο δηλώσεις του που αποδεικνύουν ότι είναι μισογύνης. Τα σχόλια του αυτά δέχτηκαν πυρά κριτικών απο όλα τα ΜΜΕ.

“Ο τρόπος με τον οποίο ο Τράμπ έρχεται σε επαφή με τον άλλο κόσμο είναι βίαιος. Αναζητά συνεχώς συγκρούσεις με τις οποίες αντιδρά εχθρικά στους υπόλοιπους”, δήλωσε η Liza Featherstone, εκδότρια του False Choices: The Faux Feminism of Hillary Rodham Clinton.

Παρόλα αυτά, η Κλίντον έχει εξίσουν μείον 20 τοις εκατό δημοτικότητα στους άντρες. Οι άντρες αντιπαθούν εξίσου τις γυναίκες και τους άντρες δημοκρατικούς πολιτικούς. Για παράδειγμα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο Ομπάμα έχει μείον 14 τοις εκατό δημοτικότητα στους άντρες.

“Αν οι άντρες αντιπαθούν περισσότερο την Κλίντον(απο ότι αλλους δημοκρατικούς), είναι απόλυτα σεξιστικό”, δήλωσε η Featherstone.“Αν μισείς τη Χίλαρι επειδή σου υπενθυμίζει την πρώην σύζηγό σου, αυτό ειναι σεξιστικό. Αν δεν επιθυμείς την Κλίντον επειδή αφιέρωσε τη ζωή της στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκπροσωπεί, αυτό δεν είναι σεξιστικό. ”

Η Featherstone σημειώνει ότι ο Bernie Sanders, ο μόνος σημαντικός υποψήφιος με θετική καθαρή προτίμηση και στις δύο γυναίκες και στουςάνδρες, “είναι σε θέση να διοχετεύσει μέρος της επίθεσης που οι άνδρες δέχονται γενικά, και μερικές φορές με καλό λόγο, για την πολιτική. … Πολλοί άνδρες στερούνται πολιτικών δικαιωμάτων και είναι τρελοί γι ‘αυτό, έτσι και ο Sanders είναι τρελός γι’ αυτό πάρα πολύ. Και έχει ένα προσωπικό στυλ που δεν το κρύβει. Είναι αρκετά δύσκολο. ”

ΠΗΓΗ: intercept.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης