Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
22/07/2016 | 06:47 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ παροχές σε στρατιωτικούς -κι όχι μόνο- που ΚΟΒΟΝΤΑΙ από ιδιώτες

Οι ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ παροχές σε στρατιωτικούς -κι όχι μόνο- που ΚΟΒΟΝΤΑΙ από ιδιώτες

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια συζήτηση που είχε ο Α/ΓΕΑ Χρήστος Βαίτσης με δημοσιογράφους του αμυντικού ρεπορτάζ,ο συνάδελφος από την Εφημερίδα των Συντακτών τον ρώτησε αν εξετάζει το ΓΕΑ την δημιουργία μαιευτικής κλινικής ως παροχή στο προσωπικό,απάντησε ότι το εξετάζει σε συνεργασία με τ΄ άλλα Γενικά Επιτελεία.

Δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση τις καλές προθέσεις του Α/ΓΕΑ,ούτε των άλλων Αρχηγών.Θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι τίποτα δεν θα προχωρήσει.Όπως δεν φαίνεται να προχωρά και για την υπόθεση του Κέντρου Γονιμότητας στο ΝΝΑ,όπως με προβλήματα πολλά προχωρά η διακλαδική καρδιοχειρουργική κλινική.

Όλα αυτά θα έπρεπε να είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για το στρατιωτικό προσωπικό.Αλλά δεν είναι.Ποιος εμποδίζει την γρήγορη υλοποίησή τους; Ιδιωτικά συμφέροντα για να μην πολυλογούμε…Με γκρίνια πολύ πάντα καταφέρνουν να βάζουν “φρένο” στα ρεαλιστικά σχέδια των ΕΔ για την παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας στους στρατιωτικούς.

Προς απόδειξη του ισχυρισμού θα σας αφηγηθούμε γρήγορα μια πραγματική ιστορία. Πριν μερικά χρόνια,όχι πολλά,μάθαμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνει ιατρός του 401 σε περιπτώσεις ανευρύσματος εγκεφάλου. Ο ιατρός με δική του πρωτοβουλία εκπαιδεύτηκε στο εξωτερικό σε επεμβάσεις χωρίς καν να αγγίζει το κεφάλι! Απλοϊκά θα σας πούμε ότι αντιμετωπίζει το ανεύρυσμα με μικροκάμερα και μεταλλικά ελάσματα που φθάνουν στον εγκέφαλο μέσω της αορτής.

Τα ποσοστά επιτυχίας του καθολικά! Το κόστος της επέμβασης στο 401 περιοριζόταν στα υλικά που χρειάζονταν για την κάθε περίπτωση.Ανάλογα με την περίπτωση το κόστος ήταν διαφορετικό αλλά δεν ξεπερνούσε τις 5000 ευρώ…

Ξέρετε πόσο χρεώνουν την ίδια επέμβαση τα ιδιωτικά νοσοκομεία; Από 50 ως 70.000 ευρώ!!!

Οι ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο 401 από απεγνωσμένους ανθρώπους -όχι μόνο στρατιωτικούς-  που έπρεπε να χειρουργηθούν για ανεύρυσμα,πολλές.Άνθρωποι που είχαν περάσει από τράπεζα πριν για να ζητήσουν δάνειο και να κάνουν την επέμβαση,έμεναν έκπληκτοι όταν άκουγαν το κόστος της επέμβασης στο 401…

Ενδιαφέρθηκα τότε να κάνω μια παρουσίαση του θέματος…Διαπίστωσα ότι υπήρχε μια απροθυμία από την τότε ηγεσία του ΓΕΣ που με προβλημάτισε.Μου εξήγησαν σύντομα ότι θα προτιμούσαν να μην παρουσιαστεί το θέμα γιατί ήδη είχαν πολλές γκρίνιες και παράπονα για τα χειρουργεία που έκανε το 401! “Εκοβαν” πελατεία από τα “χρυσά νυστέρια” των 50 και 70 χιλιάδων ευρώ!

Περίπου ίδια θα είναι υποθέτουμε η κατάσταση και για το Κέντρο Γονιμότητας και για τη μαιευτική κλινική.Στην Ελλάδα τα αυτονόητα παραμένουν ακόμη ζητούμενα.Κι αν αυτό δεν αλλάξει τότε δεν σωζόμαστε με τίποτα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης