Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΣΤΡΑΤΟΣ
23/09/2016 | 06:54 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Οι Αρχηγοί της “ηλεκτρικής καρέκλας” στη ΣΑΡΙΣΑ! Φωτογραφίες

Οι Αρχηγοί της

Τρεις Αρχηγοί ΓΕΣ σε μια φωτογραφία να παρακολουθούν την τελική φάση της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016. Από αριστερά Χρίστος Μανωλάς, Κώστας Γκίνης και Βασίλης Τελλίδης.
Οι δυο πρώτοι πέρασαν από την “ηλεκτρική” όπως έχει αποδειχτεί τα τελευταία χρόνια καρέκλα του Α/ΓΕΣ.Ο Τελλίδης κάθεται τώρα σ΄ αυτή. Παραμένει …ηλεκτρική,όπως θα ΄χει καταλάβει.

Στις εξαιρετικές φωτογραφίες του ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ στιγμιότυπα από την εντυπωσιακή άσκηση.

sarisa7

sarisa8

sarisa9

sarisa11

Τι είπε στην ομιλία του ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης; Μεταξύ άλλων:

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η ασφάλεια και η άμυνα της χώρας είναι σε καλά χέρια, στα χέρια των δικών του παιδιών.
Η διεθνής κοινότητα και συμμαχία, καθώς και οι εταίροι μας μπορούν να υπολογίζουν στις ικανότητες μας».

Ο αρχηγός του ΓΕΣ αναφέρθηκε στον «υψηλό βαθμό επικινδυνότητας» που έχουν τέτοιες ευρείας κλίμακας ασκήσεις με πραγματικά πυρά, αλλά και στο προχθεσινό ατύχημα με την πτώση του επιθετικού ελικοπτέρου «Απάτσι», που όπως είπε , ήταν «ένα ατύχημα το οποίο έγινε στην προσπάθεια των χειριστών να υλοποιήσουν την αποστολή τους με τον καλύτερο τρόπο, όπως ακριβώς, θα κληθούν να πολεμήσουν».

«Εγώ προσωπικά νομίζω, ότι όλοι μας είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς, τους στηρίζουμε και είμαστε κοντά τους.
Χάρη στην εκπαίδευση τους και στην άμεση επέμβαση και του προσωπικού των Ειδικών Δυνάμεων που ήταν εκεί αποφεύχθηκε και το χειρότερο. Μια παράκληση: Ας μη λησμονούμε όλοι μας, ας μη λησμονεί κανένας, ότι ο κίνδυνος και το ρίσκο είναι στενά συνυφασμένα με αυτό που υπηρετούμε» είπε ο αρχηγός του ΓΕΣ.

sarisa14

sarisa13

Ο Α/ΓΕΣ μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργού Πάνου Καμένου, του αν. υπουργού Δημήτρη Βίτσα, καθώς επίσης και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ε. Αποστολάκη και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες ενόπλους, επισημαίνοντας επίσης, ότι είναι το ίδιο προσωπικό, το οποίο λειτουργεί 33 δομές φιλοξενίας προσφύγων, συμμετέχει στη δασοπυρόσβεση, σε αντιπλημμυρικά έργα και σε έργα κοινής ωφέλειας σε παραμεθόριες περιοχές, κ.α.

sarisa1

sarisa2

sarisa3

sarisa4

sarisa5

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την ανακατάληψη εθνικού εδάφους, που έχει καταληφθεί από στρατεύματα ξένης χώρας, με την χρήση μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών, επιθετικών ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού, αποβατική ενέργεια με πλωτά φουσκωτά, κάλυψη από δυνάμεις πυροβολικού, ρίψεις αλεξιπτωτιστών, διασώσεις στο πεδίο της μάχης, κ.α.

sarisa6

sarisa12

arxigos_stolou

Στην άσκηση πήραν μέρος συνολικά 1.892 άτομα και πραγματοποιήθηκαν 400 ώρες πτήσης της Αεροπορίας Στρατού, 150 ώρες πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας και αντίστοιχες ώρες πλεύσης του Πολεμικού Ναυτικού (αρματαγωγού και φρεγάτας), ενώ χρησιμοποιήθηκαν 22 χλμ. τηλεφωνικά καλώδια, πάνω από 600 ασύρματοι και 450 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 75 μηχανήματα όλων των τύπων του μηχανικού, συντηρήθηκαν 40 χλμ. δρομολογίων, διευθετήθηκαν για τις ανάγκες της άσκησης στα πεδία που έλαβε μέρος 250 στρέμματα γης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης