Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
05/04/2016 | 18:17
Militaire News

Οι αεροπόροι της 110 ΠΜ “έγραψαν” με γιορτή για το παιδικό βιβλίο

Οι αεροπόροι της 110 ΠΜ “έγραψαν” με γιορτή για το παιδικό βιβλίο

Το Σάββατο η 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) και το θεατρικό εργαστήρι  «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ» πραγματοποίησαν εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά και συλλέκτη Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805). Τον εορτασμό καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, με σκοπό να προωθήσει την αγάπη των παιδιών και των νέων για το βιβλίο και το διάβασμα.

Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο. Φέτος ήταν η σειρά της Βραζιλίας. Το μήνυμα έγραψε η Βραζιλιάνα συγγραφέας Luciana Sandroni (Ρίο ντι Τζανέριο, 1962) ενώ την εικονογράφηση έκανε ο επίσης Βραζιλιάνος εικονογράφος, δημοσιογράφος και καρτουνίστας Ziraldo Alves Pinto.

Στην αρχή της εκδήλωσης, διαβάστηκε το μήνυμα της Διεθνής Οργάνωσης Βιβλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία του βιβλίου. Στη συνέχεια   η ομάδα θεάτρου κούκλας από το θεατρικό εργαστήρι  ‘’ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ’’, που εδρεύει στην Καλαμπάκα, παρουσίασαν  “ Την Ιστορία Του Πινόκιο ”, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν βιβλία στα παιδιά.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οικογένειες στελεχών καθώς και οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λάρισας.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης