Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
10/01/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις “κράτησαν γερά” στην κρίση και στήριξαν τη χώρα” είπε ο Καμμένος μιλώντας σε στελέχη του ΥΠΕΘΑ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ευχήθηκε καλή χρονιά στο προσωπικό των ΕΔ με μία φράση: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις “κράτησαν γερά” μέσα στην κρίση. Παρά τις πιέσεις, διατήρησαν υψηλό ηθικό και με επαγγελματισμό και πίστη κατάφεραν να ενεργοποιήσουν ένα σημαντικό όπλο: τη γεωπολιτική θέση της χώρας που έδωσε στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή”.

Στα όσα είπε ο ΥΕΘΑ δεν χρειάζεται οποιαδήποτε τεκμηρίωση. Το ζήσαμε όλοι αυτά τα χρόνια της κρίσης, ειδικά όσοι δεν ανήκουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Γιατί όπως επεσήμανε στην ομιλία του προς το προσωπικό ο ΥΕΘΑ, ειδικά το 2017 -κι όχι μόνο- η παρουσία των ΕΔ σε κάθε δύσκολη στιγμή της ελληνικής κοινωνίας, ήταν καταλυτική. “Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΕΔ είναι ο θεσμός που εξακολουθούν να εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες”, είπε ο ΥΕΘΑ.

Όλα αυτά καλά. Οι στρατιωτικοί αν και είναι και εργαζόμενοι κάνουν ότι κάνουν επειδή το θεωρούν αυτονόητο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει η επιβράβευσή τους να μένει σε θερμά λόγια, σαν κι αυτά που ο Π. Καμμένος είπε. Είναι άνθρωποι με οικογένειες, ανάγκες, όνειρα και προβλήματα που δεν λύνονται μόνο με υψηλό ηθικό. Έχουν να περιμένουν κάτι που θα βελτιώσει την καθημερινότητά τους;

Ο ΥΕΘΑ είπε πως το 2018 θα ΄ναι η χρονιά που η χώρα βγαίνει από τη μέγγενη των μνημονίων. Μακάρι. Εκκρεμμεί ακόμη η καταβολή του υπόλοιπου 50% από την απόφαση του ΣτΕ. Οι πληροφορίες λένε ότι θα καταβληθεί και αναζητείται ο τρόπος. Θα δοθεί σε δόσεις ή όχι. Ακόμη κι αν καταβληθεί βεβαίως οι στρατιωτικοί δεν “σώζονται”. Η καταβολή του είναι πια κι αυτή μια ηθική ικανοποίηση για τον δικαστικό αγώνα που έκαναν.

Ο Π. Καμμένος είπε πως το έτος 2018 που ανακηρύχθηκε ως έτος Μέριμνας Προσωπικού, στόχος είναι να προχωρήσει όσο δυνατόν πιο γρήγορα το πρόγραμμα στέγασης των στελεχών των ΕΔ, “όχι μόνο στη παραμεθόριο, αλλά και σε αστικά κέντρα”. Αν γίνει θα ΄ναι σημαντικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης