Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
13/11/2017 | 13:54 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ξυλοδαρμό από το διοικητή του καταγγέλει Εθνοφρουρός στην Κύπρο!

Ξυλοδαρμό από το διοικητή του καταγγέλει Εθνοφρουρός στην Κύπρο!

Ενώπιον του Υπουργείου Άμυνας βρίσκεται καταγγελία οικογένειας εθνοφρουρού, που υπηρετεί σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, στη Λεμεσό, για ξυλοδαρμό του από το Διοικητή του, για ασήμαντη όπως υποστηρίζουν αφορμή.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και γράφει το mignatiou.com o 18χρονος στρατιώτης, μεταφέρθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, φέροντας εκχυμώσεις στο αριστερό μάτι και τραύματα στο λαιμό και στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και άλλες εξετάσεις, ενώ ο ίδιος και η μητέρα του μίλησαν στα ΜΜΕ για το περιστατικό. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, δέχθηκε επίθεση από το Διοικητή του, όταν το πρωί μετέβη στο γραφείο του για να ζητήσει άδεια για ταξίδι που προγραμματίζει την Τετάρτη στην Ελλάδα και προσπαθούσε να δείξει φωτογραφίες του εισιτηρίου από το κινητό του τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα όπως είπε “ο Διοικητής ζήτησε να του δείξω τα εισιτήρια για το ταξίδι που θα πάω την Τετάρτη και εγώ έψαχνα στο τηλέφωνο μου να του τα δείξω για να δει ότι είναι αλήθεια. Στο τέλος σαν τα γύρευα μου είπε δεν τα θέλω και του είπα ένα λεπτό να σου τα δείξω να δεις ότι είναι αλήθεια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ προσπαθούσε να δείξει στο Διοικητή του τη φωτογραφία του εισιτηρίου, αυτός τον χαστούκισε στο χέρι και όταν αντέδρασε ρωτώντας τον τι είναι αυτά που κάνει “μου έδωσε γροθιά στα μάτια”. “Ήρθε ο ανθυπασπιστής του και με έπιασε από πίσω και σαν με έπιασε, ήρθε ο Διοικητής και άρχισε να με δέρνει στο κεφάλι, στο λαιμό, στο μάτι ξανά” υποστηρίζει ο στρατιώτης και συνέχισε “προσπάθησα να φύγω και μόλις βγήκα έξω με ακολούθησε και άρχισε και με κλωτσούσε”.

Ο 18χρονος, που κατατάχθηκε φέτος το καλοκαίρι στην Ε.Φ, μεταφέρθηκε στο γιατρό του στρατοπέδου και ακολούθως παραπέμφθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περαιτέρω εξετάσεις. “Είμαι έξω φρενών”, δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα του νεαρού στα ΜΜΕ, λέγοντας πως “ο Διοικητής δεν έχει κανένα δικαίωμα να κτυπά τα παιδιά του κόσμου” και πως “αν έκανε οτιδήποτε, να τον τιμωρήσει, δεν είμαστε στο Μεσαίωνα”. Όπως είπε, το περιστατικό καταγγέλθηκε ήδη στην Εθνική Φρουρά και στο αρμόδιο Υπουργείο και προτίθεται να προχωρήσει σε καταγγελία και στην Αστυνομία.

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο επιβεβαίωσε πως το περιστατικό έχει καταγγελθεί και έχει διαταχθεί έρευνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οτιδήποτε που να μπορεί να σχολιαστεί. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το περιστατικό τυγχάνει λεπτού χειρισμού και στη βάση αξιολόγησης των μαρτυρίων από άτομα που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στο γραφείο του Διοικητή, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει έκθεση με τα όσα σημειώθηκαν το πρωί. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διοικητής απορρίπτει τον ισχυρισμό πως γρονθοκόπησε τον στρατιώτη ή τον κτύπησε κατ` οποιονδήποτε τρόπο, αναφέροντας πως είναι ο στρατιώτης που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του και χρειάστηκε να ακινητοποιηθεί από άλλα μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης