Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ
20/06/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Ποια ξίφη;Εδώ δεν έχουμε πια ύφασμα για στολές”! Τις περικοπές τις πληρώνουν μόνο οι στρατιωτικοί

Ξίφη δεν τους δίνουν,επικαλούμενοι την οικονομική κρίση. Άσχετα αν είχαν σταματήσει την επίδοσή τους πριν απ΄ αυτή.Το Militaire.gr έγραψε για τον “ρατσισμό του ξίφους” για τους αξιωματικούς ΑΣΣΥ. Όπως μας λένε όμως δεν είναι μόνο το ξίφος που τους έχουν  “κόψει” από το 2009!

Η πληροφορία από την ΠΑ λέει:

“Σύμφωνα με την Πάγια διαταγή 6-4/ΓΕΑ σε κάθε αξιωματικό ΑΣΣΥ χορηγούνται είδη αρχικής χορήγησης Ανθυποσμηναγού (ύφασμα για στολή, πουλόβερ, πουκάμισο πηλίκιο).

Αυτή η χορήγηση έχει σταματήσει από το 2009 και οι συνάδελφοι έχουν μεγάλο πρόβλημα ειδικά με το ύφασμα γιατί για να ράψεις μια στολή χωρίς ύφασμα θέλει 200 ευρώ τουλάχιστον.

Αναφορές που έγιναν στον Διευθυντή ΓΕΑ/Δ7,έχουν μείνει αναπάντητες”.

200 ευρώ για ένα στέλεχος των ΕΔ δεν είναι καθόλου αστείο ποσό.Όπως δεν είναι αστείο να αφήνουμε τα στελέχη χωρίς να τους παρέχουμε τα απαραίτητα και να έχουμε την απαίτηση να είναι άψογοι στην εμφάνισή τους και στην παρουσία τους.

Όλα αυτά θα ήταν ίσως περιττά να συζητηθούν αν είχαμε διαπιστώσει ότι πραγματικά το “σύστημα ματώνει” για να βρει χρήματα για τα απαραίτητα.Αντιθέτως όμως όλο και συχνότερα γίνεται αντιληπτό ότι το μόνο που “ματώνει” είναι το προσωπικό των ΕΔ.Αχρείαστες θέσεις εξωτερικού άνοιξαν και πάλι.Μέχρι και θέση “νομικού συμβούλου” στην Κύπρο διατηρήσαμε ανοιχτή και την αναβαθμίσαμε μάλιστα.Πολυτελή τζιπ από τον ΟΔΔΥ επισκευάζονται με μεγάλο κόστος για να κινούνται ανώτατοι της ηγεσίας και οι αχρείαστες πτήσεις ελικοπτέρων καλά κραττούν.

Προφανώς απ΄ αυτά τα έξοδα εύκολα θα καλύπταμε το κόστος για να έχουν τα στελέχη ότι πρέπει και προβλέπεται.Και ξίφη και στολές…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης