Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ντόναλντ έχεις γράμμα”! Η επιστολή του Brexit στον Τουσκ!

“Ντόναλντ έχεις γράμμα”! Ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ παρέλαβε από τον Βρετανό πρέσβη στην ΕΕ Τιμ Μπάροου την επιστολή της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την οποία ενεργοποιείται το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Ο Ντόναλντ Τούσκ ένα από τα πρόσωπα που δίχως άλλο έχει ταυτιστεί -μαζί με αρκετά άλλα- με την παρακμή της ΕΕ, “έπαιξε” το ρόλο του …άνετου αποχαιρετώντας τη Βρετανία. 

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να προβλέψει ποιος θα βγει χαμένος. Η Βρετανία που έκανε το μεγάλο βήμα της αποχώρησης ή η ΕΕ που έχει παραδοθεί στη γερμανική λαίλαπα. Όπως και να ΄χει αυτό που ζούμε είναι η τυπική ενεργοποίηση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Πιθανότατα ζούμε και την τυπική έναρξη της διάλυσης της “ευρωπαϊκής οικογένειας”, αλλά ειδικά εδώ στην Ελλάδα αρνούμαστε να το παραδεχτούμε.

Την επιστολή, που είχε υπογράψει η Μέι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, παρέδωσε αυτοπροσώπως στον Τουσκ ο Μπάροου στο γραφείο του. Με την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ξεκινά η διετής περίοδος διαπραγματεύσεων προκειμένου να καθοριστούν οι όροι για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση.

Ο Τουσκ επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε την επιστολή, με ανάρτησή του στο Twitter όπου έγραψε ότι “μετά από εννέα μήνες το ΗΒ τήρησε την υπόσχεσή του”

Αμέσως μετά η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Τερέσα Μέι μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε επισήμως την ενεργοποίηση, μέσω της επιστολής, του Άρθρου 50.

Τώρα είναι η ώρα για να ενωθεί η Βρετανία και να διασφαλίσει ότι θα επιτύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης