Υποστηριξε το militaire
Breaking News Videos Άμυνα Διεθνή
29/08/2016 | 19:17 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τα UAV της CIA:Μιλούν για πρώτη φορά οι χειριστές που εκτελούν “στόχους”! Ντοκουμέντο

Τα UAV της CIA:Μιλούν για πρώτη φορά οι χειριστές που εκτελούν

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκουμέντο για τα UAV της CIA από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι σ΄ αυτό μιλούν χειριστές τους οι οποίοι εκτέλεσαν στόχους.Όπως θα διαπιστώσετε απ΄ όσα λένε,αλλά κυρίως από τον τρόπο που αντιδρούν στις ερωτήσεις,η εμπειρία τους δεν ήταν καθόλου ευχάριστη.Κάποιοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι ότι μ΄ ένα “κλικ” αφαιρούσαν ζωές,που σε πολλές περιπτώσεις όπως έχει αποδειχτεί δεν είχαν τελικά σχέση με τους “στόχους” που πίστευαν ότι είχαν στην οθόνη τους. Οι άμαχοι ήταν συχνά αυτοί που πλήρωναν με τη ζωή τους λανθασμένες ή παραπλανητικές πληροφορίες “πηγών”.

Το  2001, ο Λευκός Οίκος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν νόμιμη η χρήση ένοπλων drones για να σκοτώσει ανώτερα στελέχη της Αλ Κάιντα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά από την 11η Σεπτεμβρίου , ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους υπέγραψε απόφαση με την  οποία εξουσιοδότησε την CIA να χρησιμοποιεί αυτά τα μέσα κατά της  αλ-Κάιντα.

Οι μαρτυρίες των χειριστών των ένοπλων uav στο πολύ καλό ντοκιμαντέρ του Al Jazeera είναι συγκλονιστικές:

“Νόμιζα ότι ήταν το πιο cool πράγμα στον κόσμο. Ήμουν σαν ένας  άνθρωπος,που έπαιζα ένα παιχνίδι βίντεο όλη την ημέρα! Αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή όταν καταλαβαίνεις ότι σκοτώνεις κάποιον”,λέει ο Michael Haas, πρώην χειριστής  drone.

Για κάποιους, τα drones  είναι το μεγαλύτερο όπλο που είχε ποτέ η CIA.

Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπται όλα “από μέσα”! Πως γίνεται ο πόλεμος με τα uav,τι κάνουν οι χειριστές τους και κυρίως πως νοιώθουν όταν κάνουν το θανατηφόρο “κλικ”!

To τρέηλερ του εκπληκτικού ντοκιμαντέρ που περιέχει συγκεντρωτικά τα αποκαλυπτικά στοιχεία  του 90λεπτου ντοκιμαντέρ στο Miitaire.gr. Στην αρχή της σελίδας τα δύο βίντεο του ντοκιμαντέρ τα οποία μπορείτε να “ανοίξετε” σ΄ όλη την οθόνη για να τα παρακολουθήσετε.Είναι αποκαλυπτικά.

https://youtu.be/NfLbgJAkNTM

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης