Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή
08/04/2016 | 06:33 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ντοκουμέντα φρίκης από το Ναγκόρνο Καραμπάχ! Φωτογραφίες εγκλημάτων από Αζέρους

Ντοκουμέντα φρίκης από το Ναγκόρνο Καραμπάχ! Φωτογραφίες εγκλημάτων από Αζέρους

Φρικιαστικά εγκλήματα των Αζέρων κατά αμάχων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε μια πολεμική σύγκρουση που κράτησε μερικά 24ωρα οι Αζέροι έκαναν αγριότητες σε χωριά που βρίσκονται στα βόρεια του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο αποκαλύπτουν τα όσα έπραξαν παραστρατιωτικές ομάδες ή άνδρες των ειδικών δυνάμεων των Αζέρων.

Γέροντες σφαγιάστηκαν μέσα στα σπίτια τους. Σε κάποια θύματά τους έφθασαν στο σημείο να τους κόψουν τ΄ αυτιά.

nagorno1

nagorno3

Οι Αζέροι χρησιμοποίησαν ότι είχαν και δεν είχαν στο οπλοστάσιό τους,εκτός από την πολεμική τους αεροπορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες χρησιμοποίησαν εκτοξευτές πυραύλων Grad  και Smerch καθώς και το θανατηφόρι TOS-1.

Προκάλεσαν πολλούς τραυματίες ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν πολλά παιδιά.

nagorno4

nagorno5

nagorno8

Παρόλα αυτά οι Αζέροι όσο κι αν δημοσίως πανηγυρίζουν δεν κατάφεραν σχεδόν τίποτα απ΄ αυτή την επιθετική τους κίνηση.

Οι μάχες που ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής και ουσιαστικά συνεχίζονται ήταν οι σφοδρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία 22 χρόνια.

Οι συμμαχίες των αντιμαχόμενων πλευρών δημιουργούν φόβους για διεύρυνση της έντασης, καθώς η Ρωσία βρίσκεται στο πλευρό του Γερεβάν και η Τουρκία στο πλευρό του Μπακού, ενώ κοντά στον συμμαχικό άξονα Ρωσίας-Αρμενίας τοποθετείται και το Ιράν που επίσης αποτελεί παραδοσιακό «εχθρό» του Αζερμπαϊτζάν.

Η σύγκρουση χρονολογείται ουσιαστικά από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και  αποτελεί  μία από τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές εκκρεμότητες διεθνώς

Η συμφωνία για εκεχειρία που υπογράφηκε το 1994, στον απόηχο του πολύνεκρου πολέμου της περιόδου 1988-1994 , δεν συνοδεύτηκε από την παρουσία διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο έδαφος, ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία για την ειρήνη στην περιοχή.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρίσκεται γεωγραφικά εντός των συνόρων του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ουσιαστικά αποτελεί de facto αυτονομημένη περιοχή η οποία ελέγχεται από την Αρμενία. Οι περίπου 150.000 άνθρωποι που ζουν εκεί είναι πλέον στη συντριπτική τους πλειονότητα Αρμένιοι.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης