Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Δεύτερο “ημίχρονο” τη Δευτέρα και ψήφιση μετά από την παρέλαση

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Δεύτερο

Στις 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη “ανάγνωση” του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ. Η ψήφισή του αναμένεται μετά από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η δεύτερη συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω των πιθανών αλλαγών που μπορούν να προκύψουν στο νομοσχέδιο, αλλά και στο πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που πιθανόν να είναι τελείως διαφορετικό πλέον.

Η ΝΔ άλλαξε τομεάρχη Άμυνας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να δίνει τη θέση του στον Βασίλη Κικίλια. Η απόφαση Μητσοτάκη να γίνει η αλλαγή αυτή τη περίοδο, έχει προκαλέσει πάρα πολύ συζήτηση. Το βέβαιο είναι ότι η συζήτηση της 23ης Οκτωβρίου θα αποτελέσει το “βάπτισμα του πυρός” για τον Βασίλη Κικίλια.

Δεν απασχολεί τόσο το γεγονός της ενημέρωσης του για τα θέματα του τομέα Άμυνας. Είχε επαρκή ενημέρωση από πολλές διαφορετικές πηγές που βλέπουν τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Προφανώς θα ΄χει σχηματίσει την δική του άποψη. Το ερώτημα είναι αν αυτή άποψη δεν ταυτίζεται με την άποψη του προκατόχου του και την τακτική του στην κοινοβουλευτική αναμέτρηση με Καμμένο και Βίτσα, τι θα γίνει;

Δεν είναι εύκολη η θέση του Β.Κικίλια που μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά ηλικίας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, έχει όμως σίγουρα τελείως διαφορετικό πολιτικό προφίλ.

Ελπίζουμε ότι η συζήτηση αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί στην ουσία των προβλημάτων των στελεχών κι όχι μόνο στο θέμα της δημόσιας έκφρασης των στρατιωτικών για τα εργασιακά τους θέματα. Αυτό είναι λίγο πολύ θέμα που ΄χει επιλύσει η ίδια η ζωή όπως έχουμε ξαναγράψει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης