Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
22/09/2016 | 06:55 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Νομοσχέδιο Βίτσα για τους στρατιωτικούς…αγνοείται! Γιατί καθυστερεί;

Νομοσχέδιο Βίτσα για τους στρατιωτικούς...αγνοείται! Γιατί καθυστερεί;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πάρα πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέμεναν πολλά από το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων τους, έμειναν με την αναμονή. ΕΜΘ, καταταγέντες 1990-92 και πολλές άλλες κατηγορίες έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι έρχεται το νομοσχέδιο του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα το οποίο και θα έδινε λύσεις σ΄ αυτά τα προβλήματα. Πότε έρχεται; “Τον Σεπτέμβριο” τους είχαν πει, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα θέματα που έμειναν χωρίς λύση με το νομοσχέδιο Βίτσα θα επιλύονταν.

Το ημερολόγιο σήμερα δείχνει 22 Σεπτεμβρίου. Κι απ΄ όσο γνωρίζουμε νομοσχέδιο Βίτσα το ερχόμενο δεκαήμερο δεν φαίνεται …στον δρόμο προς τη Βουλή!

Έχουμε δεχτεί εκατοντάδες ερωτήματα από κόσμο που έχει λόγο να ανησυχεί όλο αυτό το διάστημα και γι΄ αυτό αναφερόμαστε στο αναμενόμενο νομοσχέδιο. Δεν έχουμε τι να του απαντήσουμε. Κι εμείς -αν και δεν έχουμε λόγο- ντρεπόμαστε γι΄ αυτό.

Ο κ.Βίτσας είναι από τους υπουργούς της κυβέρνησης ο οποίος έχει κατορθώσει να οικοδομήσει ένα πολύ σοβαρό προφίλ κι απ΄ όσο μπορουμε να ξέρουμε δεν πρόκειται για “κέλυφος”. Υπάρχει ουσία. Έχει άποψη και είναι πρακτικός άνθρωπος. Δεν είναι πάντα αρκετά αυτά τα προσόντα για να δοθούν λύσεις όπως έχει αποδειχτεί στην περίπτωση της ΕΑΒ για παράδειγμα. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενέστατα σύντομα…

Κατανοητός ως ένα σημείο ο “αποπροσανατολισμός” του από τα βασικά προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ η επίλυση των οποίων περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητές του. Το βάρος του προσφυγικού ήταν πάρα πολύ μεγάλο και για τον ίδιο και για τις ΕΔ. Εμείς κόντρα σ΄ όλα τα ΜΜΕ  που “ουρλιάζουν” μήνες τώρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, παρουσιάζοντας την Ελλάδα περίπου όπως …το Αφγανιστάν, λέμε ότι και ο Βίτσας και οι ΕΔ τα πήγαν εξαιρετικά στο προσφυγικό. Όμως όπως και ο ίδιος έχει παραδεχτεί η κύρια αποστολή των ΕΔ δεν είναι το προσφυγικό… Όπως δεν είναι και μία σειρά άλλων “αποστολών” που τους έχουν ανατεθεί κατά καιρούς. Ο ίδιος ο ΑΝΥΕΘΑ επίσης πολύ σωστά σε κυβερνητική σύσκεψη έχει πει ότι οι ΕΔ μπορούν να κάνουν τα πάντα… Αλλά δεν πρέπει να τα κάνουν όλα. Δυστυχώς για εκεί πάμε…

Είναι καιρός λοιπόν ο ΑΝΥΕΘΑ να βάλει φρένο σ΄ όσους έχουν βολευτεί αναπαυτικά στις καρέκλες τους  και αμπελοφιλοσοφούν για το μέγα θέμα των προσφύγων και των μεταναστών. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του κι όχι όλοι να λουφάρουν ρίχνοντας το βάρος στους στρατιωτικούς.

Ο κ. Βίτσας θα πρέπει να επισπεύσει την διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου που έχει υποσχεθεί. Πρέπει πρώτα απ΄ όλα να ΄ναι ειλικρινής για το τι προτίθεται να λύσει μ΄ αυτό και τι όχι. Να τους πει την αλήθεια και να μην αφήνει φήμες, διαδόσεις και ψεύτικες ελπίδες να κυκλοφορούν στους διαδρόμους του υπουργικού του γραφείου.

Ελπίζουμε ότι το νομοσχέδιο Βίτσα θα είναι σύντομα έτοιμο και θα κατατεθεί στη Βουλή. Ελπίζουμε ότι ούτε το προσφυγικό, ούτε το εξοργιστικά κουραστικό σήριαλ για τις τηλεοπτικές άδειες, ούτε το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα το πάνε κι άλλο πίσω. Οι στρατιωτικοί είναι πολύ κουρασμένοι ψυχολογικά για να περιμένουν τι θα γίνει με τον Καλογρίτσα ή ποιες θα ΄ναι οι εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ για να “δουν” κάποιο φως στα προβλήματά τους.

Αυτά προς το παρόν…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης