Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Άρχισαν τα όργανα με ερώτηση στη Βουλή προς τον ΥΕΘΑ! Θα απαντήσει;

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Άρχισαν τα όργανα  με ερώτηση στη Βουλή προς τον ΥΕΘΑ! Θα απαντήσει;

Στη Βουλή το θέμα του νέου Ειδικού Μισθολογίου και των αποκαλύψεων του Militaire.gr για το “τέχνασμα” της προσωπικής διαφοράς με την οποία θα επιχειρηθεί να “κρυφτούν” οι μειώσεις.

Η βουλευτής Β’  Αθηνών της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα “σώζει τη τιμή” της ΝΔ,που τόσες μέρες σιωπά και με ερώτησή της στη Βουλή ζητά να μάθει τι συμβαίνει.

Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως εκκρεμεί ακόμη η εύρεση λύσεων για τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την κατάρτιση του νέου μισθολογίου. Αναφέρει πως σύμφωνα με δημοσιεύματα, επιχειρείται η λύση των παραπάνω ζητημάτων μέσω ενός νέου μισθολογίου που κατήρτισε το Υπουργείο Οικονομικών, «ερήμην» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Επισημαίνει πως η λύση των ανοιχτών ζητημάτων γίνεται με παραπλανητικό τρόπο και με διάφορα τεχνάσματα.

Η Κατερίνα Παπακώστα αποκαλεί μάλιστα το νέο μισθολόγιο «Αμαργεδών», που χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση σαν Δούρειος Ίππος. Τονίζει πως, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα, αναμένονται περικοπές που ξεπερνούν τα 300 εκατ. Ευρώ. Οι συγκεκριμένες μειώσεις θα επηρεάσουν όλους τους βαθμούς, αλλά θα καλυφθούν υπό τον μανδύα των προσωπικών διαφορών.

Μάλιστα, η εν λόγω πρόθεση επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως κύκλοι και των δύο Υπουργείων διαψεύδουν τις μειώσεις μισθών χωρίς να αναφέρονται στην προσωπική διαφορά. Η Βουλευτής επισημαίνει πως με την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς, δεν θα καταβάλλεται πλέον αύξηση μισθών, παρά θα μειώνεται η προσωπική διαφορά και δεν θα χρειάζονται πλέον ισοδύναμα μέτρα για το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Επιπλέον, θα μειωθούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ των νέων συνταξιούχων, αφού η προσωπική διαφορά δεν λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό τους.

Διερωτάται τέλος, αν η Κυβέρνηση και ειδικότερα του Υπουργείο Οικονομικών εκτιμά, πως πρέπει να καταρτίσει αυτό το εξοντωτικό μισθολόγιο, εκμεταλλευόμενη την πειθαρχία της στρατιωτικής ηγεσίας και των στελεχών των Ε.Δ.

Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς αν προσπαθούν να καλύψουν με το νέο μισθολόγιο και την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς την χορήγηση του υπολοίπου 50% των αναδρομικών των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την μείωση των νέων συντάξεων και του εφάπαξ των νέων συνταξιούχων. Επίσης, ζητά να ενημερωθεί αν οι Υπουργοί, αντί να προβαίνουν σε διαψεύσεις μέσω κύκλων, προτίθενται να δώσουν στην δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο ή αν πρόκειται για άλλη μία συμπαιγνία, προκειμένου να παρουσιαστεί στην συνέχεια ένα ηπιότερο σχέδιο, το οποίο πάλι δεν θα είναι προς το συμφέρον των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. Τέλος, ρωτά αν θα ληφθεί τελικά υπόψιν το σχέδιο μισθολογίου που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και απεστάλη προς το Υπουργείο Οικονομικών.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:   Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

    Υπουργείο Οικονομικών

ΘΕΜΑ:  Σχέδιο νέου Μισθολογίου και Καθιέρωση της προσωπικής Διαφοράς

Με αφορμή την Απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Ερώτηση που κατέθεσα με Αριθμ. Πρωτ. 6376/23.6.2016 με θέμα «Μειώσεις Μισθών Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.» και τα πρόσφατα δημοσιεύματα για το νέο ειδικό μισθολόγιο, δίνεται εκ νέου η εντύπωση, πως η Κυβέρνηση εμπαίζει τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. Επιπλέον, για πολλοστή φορά οι ευθύνες επιρρίπτονται πότε στο Υπουργείο Οικονομικών και πότε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ειδικότερα, επίσημα, εκκρεμεί η εύρεση λύσεων στα ανοιχτά ζητήματα όπως η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα και η κατάρτιση του νέου μισθολογίου. Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, τα παραπάνω ζητήματα θα «λυθούν» με τον πλέον επώδυνο τρόπο για τα στελέχη, καθώς το σχέδιο του νέου μισθολογίου καταρτίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών «ερήμην» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και μάλιστα με παραπλανητικό τρόπο και διάφορα τεχνάσματα.

Διαπιστώνεται πως η Κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το νέο μισθολόγιο «Αρμαγεδών» σαν Δούρειο Ίππο. Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προβλέπονται περικοπές, που θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. Ευρώ. Θα καλυφθούν  όμως υπό τον μανδύα της προσωπικής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος και του νέου μισθολογίου. Αυτές οι έμμεσες μειώσεις θα επηρεάσουν όλους τους βαθμούς και θα είναι εξοντωτικές.

Η πρόθεση αυτή επιβεβαιώνεται ήδη από το γεγονός πως τόσο κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, όσο και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύδουν τις μειώσεις των μισθών, χωρίς να αναφέρονται όμως στην προσωπική διαφορά. Συνεπώς, οποιαδήποτε αύξηση μισθών δεν θα καταβάλλεται, παρά θα μειώνεται η προσωπική διαφορά. Επίσης, δεν χρειάζονται πλέον ισοδύναμα για το ξεπάγωνα των μισθολογικών ωριμάνσεων και θα μειωθούν οι συντάξεις και τα εφάπαξ των νέων συνταξιούχων, καθώς η προσωπική διαφορά δεν λαμβάνεται υπόψιν για τον υπολογισμό τους.

Εκτιμά η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Οικονομικών, ότι πρέπει να καταρτίσει αυτό το εξοντωτικό μισθολόγιο, εκμεταλλευόμενη την πειθαρχία της στρατιωτικής ηγεσίας και των στελεχών των ΕΔ;

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  1. Με το υπό κατάρτιση νέο μισθολόγιο και την καθιέρωση της προσωπικής διαφοράς, προσπαθείτε να καλύψετε την χορήγηση του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ που πρέπει να καταβληθούν σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και την μείωση των νέων συντάξεων και του εφάπαξ των νέων συνταξιούχων;
  2. Προτίθενται οι κύριοι Υπουργοί, αντί να προβαίνουν σε διαψεύσεις μέσω κύκλων, να δώσουν στην δημοσιότητα το περίφημο σχέδιο για το νέο μισθολόγιο ή πρόκειται για άλλη μία συμπαιγνία προκειμένου να παρουσιαστεί ένα ηπιότερο σχέδιο, το οποίο σίγουρα όμως δεν θα είναι προς το συμφέρον των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ;
  3. Θα ληφθεί τελικά υπόψιν το σχέδιο μισθολογίου που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και απεστάλη προς το Υπουργείο Οικονομικών;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                     Αθήνα, 29 Ιουλίου 2016

         Βουλευτής Β’ Αθηνών

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης