Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Νεκρανάσταση” των σχέσεων με το Ισραήλ ανακοίνωσε ο Ερντογάν από Ουάσινγκτον

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  από την Ουάσινγκτον ότι αναμένει η συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησής του με αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Ισραήλ τον επόμενο μήνα να φέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς τα δύο μέρη συνεργάστηκαν στενά έπειτα από μια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σκοτώθηκαν Ισραηλινοί τουρίστες και την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η επίθεση ενός βομβιστή-καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη την 19η Μαρτίου, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός, δεν ήταν απλώς μια επίθεση με στόχο το Ισραήλ, επισήμανε πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του στο Brookings Institute.

Ο Ερντογάν εξάλλου υποστήριξε πως το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που πολεμάει εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ αλλά και στη Συρία —όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (PYD) συνδέονται στενά με το PKK— το πράττει για τους δικούς του λόγους. Οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά με τους Σύρους Κούρδους στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Τουρκίας εκτίμησε πως το Ιράν δεν εφαρμόζει μια «σωστή στρατηγική» στη Συρία ή στο Ιράκ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης