Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
21/12/2015 | 10:29 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Να πέσει ο Άσαντ τώρα” επιμένει ο Νταβούτογλου

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα μπορούν να επιτευχθούν στη Συρία αφού ο Σύριος  Πρόεδρος, Άσαντ και το καθεστώς του αποχωρήσει απο την πολιτική σκηνή, ως μέρος του σχεδίου που προβλέπει έναν οδικό χάρτη για μια πολιτική μετάβαση στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Σχέδιο  το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου.

“Η ειρήνη και η σταθερότητα στη Συρία μπορούν να επιστέψουν μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, στις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, τη δημιουργία μιας πλήρους εξουσιοδοτημένης μεταβατικής κυβέρνησης και την αποχώρηση του Bashar al-Assad. Συναφώς, η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει σε αυτή την πολιτική διαδικασία,” αναφέρει μια γραπτή δήλωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 19 Δεκέμβριου.

Ανακαλώντας την απόφαση του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ που αντικατοπτρίζει τη συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των συνομιλιών της Βιέννης, που έγιναν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τη Διεθνή Ομάδα Στήριξης στη Συρία, η δήλωση υπογράμμισε ότι προβλέπεται μια διαδικασία κατά την οποία τα στοιχεία του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης θα διαπραγματευτούν την ίδρυση μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές.

“Η Τουρκία στηρίζει μια λύση στην οποία ο Άσαντ θα δώσει όλη του τη δύναμη σε μια μεταβατική κυβέρνηση σε μια πολιτικά μεταβατική περίοδο”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας την υψίστη σημασία στις συναντήσεις μεταξύ του καθεστώτος αλ-Άσαντ και της συριακής αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ: hurryietdailynews

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης