Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
14/08/2017 | 00:57 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Να κατέβει ο στρατός” ζητούν για τη φωτιά στον Κάλαμο αλλά τι μπορεί να κάνει πια;

Στις ζωντανές συνδέσεις των τηλεοπτικών σταθμών πολλοί παράγοντες από τον Κάλαμο που έχει παραδοθεί στις φλόγες ζητούν “να κατέβει ο στρατός” για να συνδράμει τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η απόγνωση των ανθρώπων είναι κατανοητή. Βέβαιο είναι ότι στρατιωτικές δυνάμεις θα διατεθούν για να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούν. Αλλά τι μπορεί να κάνει ο στρατός; Ας είμαστε ειλικρινείς…

Αυτό που γίνεται στον Κάλαμο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον στρατό, ο οποίος δεν εκπαιδεύεται για να αντιμετωπίζει τέτοιας έκτασης φωτιά. Δεν είναι η δουλειά του. Δεν έχει το προσωπικό για να αντιμετωπίσει τέτοια καταστροφή. Μπορεί μόνο να ανακουφίσει τους πυρόπληκτους και να υποστηρίξει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η καταστροφή είναι τεράστια και προκαλεί εντύπωση το πόσο απροετοίμαστες ήταν οι αρχές στο πολύ μεγάλο ενδεχόμενο να ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες που φωτιές έχουν ξεσπάσει σ΄ όλη τη χώρα προκαλεί ερωτήματα η χαλαρότητα με την οποία όσοι ήταν υπεύθυνοι επιτηρούσαν τη περιοχή.

Απ΄ όσα ακούσαμε από τον έμπειρο δημοσιογράφο Φώτη Σιούμπουρα αντιπυρικές ζώνες δεν υπήρχαν ή τέλος πάντων δεν υπήρχαν στην έκταση που θα ΄πρεπε. Δεν είναι η ώρα για αναζήτηση ευθυνών. Τουλάχιστον μέχρι να σβήσει η φωτιά και να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες ζωές. Μετά πολλοί θα ΄χουν να πουν πολλά,ελπίζουμε με σοβαρότητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης