Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
23/09/2016 | 09:20 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

«Να βγει η Χαμάς από τη λίστα των τρομοκρατών» λέει ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

«Να βγει η Χαμάς από τη λίστα των τρομοκρατών» λέει ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου

Το 2001, η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη στη λήψη μέτρων, βάζοντας εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση για μέλη, της, μετέπειτα χαρακτηρισθείσας, τρομοκρατικής οργάνωσης, Hamas καθώς και της ομάδας που είναι γνωστή ως Liberation Tigers of Tamil Eelam. Τα μέτρα εναντίον τους, αφορούσαν την ένταξή τους στο κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που διέθεταν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόλις πριν από δυο χρόνια, το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξε στην απόφαση ότι η ένταξη των ομάδων αυτών στη λίστα των τρομοκρατών, βασίστηκε σε πληροφορίες που ήταν διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όχι στην επίσημη έρευνα. Την περασμένη Πέμπτη, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Eleanor Sharpston, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται σε πληροφορίες από το διαδίκτυο και σε διάφορα άλλα παρόμοια άρθρα, αλλά σε αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές».

Παράλληλα, το State Department πρόσθεσε πρόσφατα στη λίστα των τρομοκρατών και τον Fathi Hamad, με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός Εσωτερικών στη Γάζα, χρησιμοποίησε τη θέση του για να υποκινήσει τρομοκρατικούς πυρήνες. Επίσης, τον κατηγορεί ότι ίδρυσε το δίκτυο Al-Asqa TV με προγράμματα τα οποία είχαν σαν στόχο να εκπαιδεύσουν τα παιδιά να γίνουν μαχητές της Χαμάς και βομβιστές αυτοκτονίας με την ενηλικίωσή τους. Όπως είναι γνωστό, το Ισραήλ θεωρεί και αυτό τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και την έχει κατηγορήσει αλλεπάλληλες φορές για επιθέσεις.

Μια Ισλαμική πολιτική και στρατιωτική οργάνωση, η Χαμάς, επιδιώκει την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και απαιτεί από το Ισραήλ να αποσυρθεί από τις περιοχές που έχει καταλάβει. Παρά τα σχόλια αυτά του Sharpston, η ΕΕ δεν φαίνεται διαθέσιμη να προβεί στις σχετικές αλλαγές.

Σύνταξη

 Χρυσοβαλάντης Γεώργιος Κουμπούρας

ΠΗΓΗ:sputnik

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης