Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
04/07/2016 | 18:58
Militaire News

“Ναυτοσύνη στο Αιγαίο – οι Ήρωες των βυθών” στο Θωρηκτό Αβέρωφ

Με επιτυχία λοκληρώθηκε η σύνθετη θεματική έκθεση στο Θ/Κ Γ. Αβέρωφ, με θέμα την “Ναυτοσύνη στο Αιγαίο – οι Ήρωες των βυθών” που στόχευε στην γνωριμία του Αττικού κοινού με τον κόσμο της θάλασσας, τους σφουγγαράδες, τους καραβομαραγκούς αλλά και τους ψαράδες … Αυτούς τους αγνούς εργάτες των γαλάζιων πεδιάδων, που χρόνο με τον χρόνο περνούν στην ιστορία , νικημένοι αλλά όχι ταπεινωμένοι από την τεχνολογία και τα “μοντέρνα συστήματα” !
Η ιστορικότητα του χώρου και του θέματος ταίριαξαν απόλυτα !

Η συγκίνηση, η νοσταλγία, ο θαυμασμός, η “άγνωστη γνώση” και όλα τα συναισθήματα που εκφράσθηκαν από τις εκατοντάδες των επισκεπτών της έκθεσης, ήταν αντίστοιχα με αυτά του θρυλικού θωρηκτού !

Για να φθάσουμε στο εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα, υπήρξε μια άριστη συνεργασία της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Θ/Κ Γ. Αβέρωφ , που για μία ακόμη φορά μας περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Διευθυντή Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ (ΔΕΔΗΣ/ΓΕΝ) Πλοίαρχο κ. Αναστ. Μιχέλη (ΠΝ), τον Κυβερνήτη του Θ/Κ Γ. Αβέρωφ , Πλοίαρχο κ. Σωτ. Χαραλαμπόπουλο (ΠΝ) , τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και το πλήρωμα για την συμπαράσταση και την βοήθειά τους σε όλες τις φάσεις της έκθεσης.

Στην προσπάθεια αυτή συνέβαλαν καθοριστικά με την παραχώρηση εκθεμάτων, οι καλοί μας φίλοι από την Κάλυμνο :

  • Μιχάλης και Χάρης Γερακιός (Natural sponges.com)
  • Μανώλης Μακρυλλός (Physis – M. Makryllos) &
  • Φανερωμένη Χαλκιδιού-Σκυλλά (Καλύμνικο Σπίτι)

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στις εκατοντάδες επισκεπτών που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ) Πλοίαρχο κ. Λεων. Τσιαντούλα (ΠΝ) , την Έφορο Εναλίων Αρχαιοτήτων κα Σίμωση, τους Προέδρους και μέλη των Δωδεκανησιακών Συλλόγων* , τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Φραγκούλη, την Πρόεδρο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας κα Μαυρή-Κορκόνδειλα, τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς , την Αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Ναυτική Ελλάς” κα Π. Χούση, τον πρ. Βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Γ. Κασσάρα και φυσικά όλα τα μέλη**  μας που συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση της έκθεσης !
Η έκθεση φωτογραφίας ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Καλύμνιου ζωγράφου-φωτογράφου Αριστείδη Χατζηαριστείδη (1915-1992) και ευχαριστούμε τον γιό του κ. Ηρακλή Χατζηαριστείδη για την διάθεση του φωτογραφικού του αρχείου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης