Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
08/04/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σκληρή επίθεση Σάφα με το λουκέτο έτοιμο να “κλειδώσει”

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σκληρή επίθεση Σάφα με το λουκέτο έτοιμο να

Επίσης, εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι η άποψη του κ. Υφυπουργού ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Διοίκηση να επιστρέψει, να επαναλειτουργήσει το Ναυπηγείο και να αποπληρώσει τους εργαζόμενους της. Μάλιστα, με σκοπό τη μετατροπή της άποψης του σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ο κ. Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί στο δικαστήριο αίτηση ώστε οποιοδήποτε ποσό επιδικαστεί από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο εις όφελος των ΕΝΑΕ ή του κύριου μετόχου τους, να κατασχεθεί για την αποπληρωμή του ποσού που αφορά την ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων. Με άλλα λόγια, ο κ. Υφυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση του να αποστερήσει την ΕΝΑΕ από οποιαδήποτε αποζημίωση που θα αποφασισθεί από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, αποσκοπώντας στην επέκταση της οικονομικής ασφυξίας της Εταιρείας και στην πράξη να διασφαλίσει ότι οι πιστωτές της, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζόμενων της δεν πρόκειται να εξοφληθούν!

Οι εργαζόμενοί μας γνωρίζουν πολύ καλά, ότι η Διοίκηση και οι επενδυτές δεν είναι απόντες. Στη βάση και σε συνδυασμό με τα ανωτέρω, πληροφορούμε την Ελληνική Δημοκρατία ότι συντόμως θα παραλάβει από την ΕΝΑΕ τιμολόγιο ύψους περί των 25 εκατομμυρίων ευρώ για τη μη καταβολή τιμήματος χρήσης των εγκαταστάσεών μας κατά τη διάρκεια της καταχρηστικής κατάληψης του Ναυπηγείου μας και την καταχρηστική εκμετάλλευση των εργαζομένων μας, που εξαναγκάσθηκαν με περικοπή μισθού να εργαστούν -για παράδειγμα- σε ανακατασκευές και επισκευές φρεγατών και άλλων μονάδων επιφανείας. Μάλιστα, σήμερα κιόλας η αποκαλούμενη «απούσα» Διοίκηση έρχεται σε επαφή με τον νομικό σύμβουλο των εργαζομένων, προκειμένου να προσφερθεί σε αυτούς η εκχώρηση των δικαιωμάτων πληρωμής της ΕΝΑΕ προς όφελός τους.

Κατά την άποψή μας, για να αποδείξει η Ελληνική Δημοκρατία, και ο κ. Υφυπουργός πόσο πολύ εκτιμά τους εργαζόμενους της ΕΝΑΕ απαιτείται μία μόνο ενέργεια: να πληρώσει το τιμολόγιο αντί να πτωχεύσει την εταιρεία! Επιπλέον, η προαναφερθείσα πρόθεση του κ. Υφυπουργού, μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια ακύρωσης στην πράξη της διαδικασίας της διεθνούς διαιτησίας την οποία τα δύο μέρη (Ελληνική Δημοκρατία και Εταιρεία / Ιδιοκτησία) συμφώνησαν να αποδεχθούν και να συμμετάσχουν, στην περίπτωση που μεταξύ τους ανακύψουν διαφορές οι οποίες δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω φιλικής διαπραγμάτευσης.

Τέλος, εξαιρετικού ενδιαφέροντος είναι το σχέδιο που ανακοίνωσε ο κ. Υφυπουργός για την «ανάταξη» της ΕΝΑΕ και της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με αυτό:

ο ακρωτηριασμός της ΕΝΑΕ με την αφαίρεση της Μόνιμης Δεξαμενής Νο. 5, της κορωνίδας των εγκαταστάσεών της και των Προβλητών Νο. 4 και Νο. 5 οι οποίες έχουν επαρκές βάθος για την παραβολή πλοίων μεγάλου εκτοπίσματος,

ο τεμαχισμός του πιο ιστορικού, μεγαλύτερου και με τις περισσότερες παραγωγικές δυνατότητες Ναυπηγείου της χώρας σε δύο μέρη, «πολιτικό» και «στρατιωτικό».

η διαίρεση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας,

η επιλογή της έκτακτης διαδικασίας ειδικής διαχείρισης, η οποία είναι βέβαιο ότι τελικά θα καταλήξει στην πτώχευση και διάλυση της ΕΝΑΕ σε διάστημα εβδομάδων, και,

η εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας, ελεύθερα βαρών, χρεών και χωρίς εργαζόμενους, στους προτιμώμενους από την κυβέρνηση νέους επενδυτές, εκτιμάται, ότι με θαυματουργό τρόπο θα επιλύσει όλα τα προβλήματα και θα αναγεννήσει την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία. Πραγματικά, πρόκειται για πρωτοποριακή προσέγγιση στην οικονομική ανάπτυξη!

Εν κατακλείδι:

Οι επενδυτές και η Διοίκηση της ΕΝΑΕ, δε θα είχαν επενδύσει σε ένα ναυπηγείο απλώς για να παρακολουθήσουν την υφαρπαγή του. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα αγωνιζόμαστε τόσο σκληρά και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης και αποφασιστικότητας μας.

Η ΕΝΑΕ θα αμυνθεί, προβαίνοντας σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει την οντότητα της, τους εργαζόμενους και τις υποδομές της από τις συνεχιζόμενες επιθετικές ενέργειες και καταχρηστικές συμπεριφορές του Ελληνικού Δημοσίου, θα ασκήσει δε όλα τα ένδικα μέσα που της επιτρέπονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης