Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
08/04/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σκληρή επίθεση Σάφα με το λουκέτο έτοιμο να “κλειδώσει”

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σκληρή επίθεση Σάφα με το λουκέτο έτοιμο να

Δεν υφίσταται χρέος προς τον ΟΣΕ παρά μόνο μία απόπειρα στοιχειοθέτησης απαίτησης για ζήτημα που χρονολογείται δεκαετίες πριν την επένδυση της Privinvest στην ΕΝΑΕ. Όμως, για ακόμη μία φορά, η Privinvest και η ΕΝΑΕ πράττουν το βέλτιστο δυνατό για να προστατεύσουν την Εταιρεία από την απαίτηση του ΟΣΕ και τη χειραγώγησή του από την Ελληνική Δημοκρατία.

Επίσης, ως αξιοπερίεργο θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ελληνική Δημοκρατία κατανάλωσε έξι έτη, ισχυριζόμενη ότι δεν ελέγχει τις πράξεις του ΟΣΕ και όμως, την τελευταία στιγμή, η Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται με τον ΟΣΕ στο πλευρό της στην προσπάθεια να καταστρέψει την Εταιρεία μας και να διαμοιράσει και να πωλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό των 560 εκατομμυρίων ευρώ πλέον των τόκων, θα πρέπει να υπενθυμιστεί στον κ. Υφυπουργό, ότι η Ελληνική Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και στις δεσμευτικές γραπτές συμφωνίες για την απόκτηση της ΕΝΑΕ από την παρούσα ιδιοκτησία, είχε δεσμευθεί για την παρουσίαση μίας λύσης για την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία θα είχε και τη σύμφωνη γνώμη του επενδυτή. Επίσης, υπενθυμίζεται, ότι η Ελληνική Δημοκρατία δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόβλημα, πολύ πριν την περίοδο της ThyssenKrupp (προηγούμενη ιδιοκτησία) ή την εμπλοκή της Privinvest.

Δυστυχώς, η λύση που παρουσιάστηκε απείχε μακράν από αυτό που ο επενδυτής, κατά τη διάρκεια της συνόδου της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, είχε με σαφήνεια επισημάνει ότι απαιτείται για την επιβίωση και ανάπτυξη της ΕΝΑΕ: Εξαγωγές!

Δυστυχώς, έξι χρόνια αργότερα, η Ελληνική Δημοκρατία προχώρησε στον καταλογισμό εις βάρος της ΕΝΑΕ ποσού 560 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, αγνοώντας ότι αν αυτό ήταν εκ των προτέρων γνωστό στον επενδυτή, η απόκτηση της ΕΝΑΕ δεν θα είχε υλοποιηθεί. Επίσης, το να υπόσχεται με σύμβαση η Ελληνική Δημοκρατία να επιλύσει το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επτά χρόνια αργότερα να χρησιμοποιεί το ίδιο ακριβώς πρόβλημα για να προκαλέσει την πτώχευση ενός Ναυπηγείου που τηρούσε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι, κατά τον ηπιότερο χαρακτηρισμό, τραγικό.

Από τις δηλώσεις του κ. Υφυπουργού, είναι εμφανές ότι η Μόνιμη Δεξαμενή Νο. 5 αποτελεί αντικείμενο εξαιρετικά ειδικού ενδιαφέροντος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο κ. Υφυπουργός ορθώς ισχυρίζεται ότι με απόφαση του 2013 η Μόνιμη Δεξαμενή Νο. 5 και οι περιβάλλουσες γαίες επέστρεψαν στο Δημόσιο, καθώς επρόκειτο για γαίες που κατά το παρελθόν είχαν παραχωρηθεί από την Ελληνική Δημοκρατία. Όμως, η επί των παραχωρηθεισών γαιών Μόνιμη Δεξαμενή Νο. 5 κατασκευάστηκε με έξοδα της ΕΝΑΕ και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Εταιρείας.

Η Ελληνική Δημοκρατία δύναται να ανακαλέσει την παραχώρηση αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι αποκτά τη Μόνιμη Δεξαμενή Νο. 5 χωρίς να αποζημιώσει την Εταιρία για το περιουσιακό της στοιχείο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης