Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική ΥΠΕΘΑ
04/03/2016 | 06:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Τι μήνυμα φέρνουν οι ναύαρχοι του ΝΑΤΟ από Άγκυρα και τι απάντηση θα πάρουν

Τι μήνυμα φέρνουν οι ναύαρχοι του ΝΑΤΟ από Άγκυρα και τι απάντηση θα πάρουν

Μετά από την Άγκυρα ο  ο Γερμανός τακτικός διοικητής της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMG2) υποναύαρχος Γιοργκ Κλάιν και ο διευθυντής του Επιτελείου του Νατοϊκού Στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας -στο οποίο υπάγεται η SNMG2-, Ιταλός υποναύαρχος Τζόρτζιο Λάτσιο έχουν επαφές σήμερα στο ΥΠΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ. Στους φακέλους που θα έχουν μαζί τους μεταφέρουν τις τουρκικές θέσεις σχετικά με την νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο. Ποιές είναι αυτές;

Σε δημοσίευμα της HURRIYET στην ηλεκτρονική της έκδοση,περιγράφονται: 

•επισημαίνεται ότι η τουρκική πλευρά, παρέμεινε σταθερή στις θέσεις της επί των «ευαίσθητων θεμάτων» των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ιδιαίτερα σε αυτά των χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου. Μάλιστα, θεωρείται θετικό, ότι το ΝΑΤΟ αναγνώρισε το Αιγαίο ως «κοινή θάλασσα» των δύο χωρών, όμως επισημαίνεται ότι θα πρέπει επιπλέον να καθοριστούν με σαφήνεια τα όρια της ΕΧΘ.

Ποια θα είναι η ελληνική απάντηση; Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει στην κυβέρνηση από τον Α/ΓΕΕΘΑ και τους επιτελείς του είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να κάνει ούτε βήμα πίσω απ΄ όσα προβλέπει η συμφωνία. Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία θεωρεί την απόφαση ικανοποιητική και επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι με την πλευρά του δικαίου. Συνεπώς η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να προσαρμοστεί.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης