Υποστηριξε το militaire
Διεθνή ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
14/07/2016 | 07:15 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε τηλεγραφήματα στον Ντέιβιντ Κάμερον και την Τερίσα Μέι, ευχαριστώντας τον πρώην βρετανό πρωθυπουργό για την συνεργασία του και δηλώνοντας παράλληλα έτοιμος για διάλογο με την διάδοχο του.

Στο τηλεγράφημα του προς την Μέι, ο Ρώσος πρόεδρος «επιβεβαίωσε την πρόθεση του για εποικοδομητικό διάλογο με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας σε τρέχοντα θέματα διμερών σχέσεων και της διεθνούς ατζέντας», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίσα Μέι διόρισε τον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ νέο υπουργό Οικονομικών, ανακοινώνοντας τον πρώτο της διορισμό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ο Τζορτζ Όζμπορν, υπουργός Οικονομικών από το 2010 και στενός συνεργάτης του προκατόχου της Μέι, του Ντέιβιντ Κάμερον, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, ανέφερε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Όζμπορν θεωρείτο προαλειφόμενος διάδοχος του Κάμερον ως το δημοψήφισμα του περασμένου μήνα και την επικράτηση του Brexit. Ο τέως υπουργός Οικονομικών ήταν από τους πρωταγωνιστές της εκστρατείας υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον διορίστηκε  υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας από τη νέα πρωθυπουργό Τερίσα Μέι.

Ο Τζόνσον ηγήθηκε της νικηφόρας εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει του δημοψηφίσματος του περασμένου μήνα.

Ωστόσο ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για τη μελλοντική σχέση του Λονδίνου με την ΕΕ αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένος, καθώς η Μέι αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο αφιερωμένο στο Brexit.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντιδρώντας στην ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τον διορισμό του Τζόνσον, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία μαζί του.

Νωρίτερα, αρχικά το BBC μετέδωσε και κατόπιν η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Άμπερ Ραντ διορίζεται υπουργός Εσωτερικών—μέχρι σήμερα ήταν υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής—ενώ έγινε επίσης γνωστό από το γραφείο της Μέι ότι ο Μάικλ Φάλον θα παραμείνει στο υπουργείο Άμυνας. Ο Φάλον υπηρετεί στο αξίωμα από το 2014.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης