Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή ΤΟΥΡΚΙΑ
28/06/2016 | 10:09 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Μυστικές επαφές PKK με την Αίγυπτο φοβούνται οι Τούρκοι

Μυστικές επαφές PKK με την Αίγυπτο φοβούνται οι Τούρκοι

Σύμφωνα με αναφορά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Σίσι συναντήθηκε στο Κάιρο με μέλη του ΡΚΚ τρεις φορές τους τελευταίους έξι μήνες, γράφει η Hurriyet Daily News στην ιστοσελίδα της. Στην αναφορά γίνεται επίσης λόγος ότι η Αίγυπτος επέτρεψε στο συριακό PYD να ανοίξει γραφείο στο Κάιρο. 

«Η πρώτη επαφή μεταξύ Αιγύπτου και ΡΚΚ ξεκίνησε με την διαμεσολάβηση της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ. Αντιπροσωπεία του ΡΚΚ επισκέφτηκε τη Βαγδάτη στα μέσα Δεκεμβρίου τον περασμένο χρόνο. Αντιπροσωπεία του ΡΚΚ πήγε στο Κάιρο με βίζα που απέχτησαν από την Πρεσβεία της Αιγύπτου στην Βαγδάτη», αναφέρονταν στην έκθεση.

«Μια άλλη αποστολή του ΡΚΚ που διέθετε ισχυρότερη εξουσιοδότηση πήγε στο Κάιρο και συναντήθηκε με ορισμένους υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τις Αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες τον Ιανουάριο 2016. Σε αυτή την συνάντηση Αίγυπτος έδωσε το μήνυμα ότι θα υποστηρίξει το ΡΚΚ για πρώτη φορά. Η Αίγυπτος μετέφερε όπλα και χρήματα έπειτα από αυτήν την συνάντηση», αναφέρεται στην έκθεση.

Η τελευταία συνάντηση έλαβε χώρα τον Απρίλιο 2016 στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με την αναφορά της ΜΙΤ, εφτά άτομα. Ο Μουσταφά Καρασού της Εκτελεστικής Επιτροπής του KCK, οι Γκιουλουσάν Εκσεν και Σεγιτχάν Αγιάζ που είναι υπεύθυνοι για τις εξωτερικές σχέσεις του KCK, ο Βελίντ Χαλίλ, ένας με το κωδικό όνομα Αζάντ και άλλα δύο άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στην τελευταία συνάντηση συμφωνήθηκε το ΡΚΚ να συλλέξει πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία και αν χρειαστεί να αναλάβει δράση εναντίον της. Συμφωνήθηκε επίσης η παροχή οπλισμού και χρηματικής βοήθειας προς το ΡΚΚ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης