Υποστηριξε το militaire
Breaking News Απόστρατοι ΠΝ
16/06/2016 | 06:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΕΦΑΠΑΞ και ΜΤΝ: Κανένας ανώτατος δεν έχει ακόμη ειδοποιηθεί για επιστροφή χρημάτων

ΕΦΑΠΑΞ και ΜΤΝ: Κανένας ανώτατος δεν έχει ακόμη ειδοποιηθεί για επιστροφή χρημάτων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πολλοί από τους ανώτατους απόστρατους αξιωματικούς του ΠΝ είχαν ενοχληθεί από το θέμα που είχε δημοσιεύσει το Militaire.gr  σχετικά με τα επιπλέον ποσά που τους δόθηκαν από το ΜΤΝ. Η ενόχλησή τους σε πολλές περιπτώσεις είναι δικαιολογημένη, γιατί όπως προκύπτει ουδείς τους έχει ενημερώσει για το λάθος!

Από την ενημέρωση που έχουμε από  στελέχη που αποστρατεύτηκαν την περίοδο 1/7/2011 εως και 31/7/2012, και μετά από ρεπορτάζ  που έκανε το Militaire σε ΜΤΝ και ΓΕΝ, προκύπτει κατά παράξενο τρόπο, ότι δεν έχει σταλεί ακόμη καμιά ειδοποίηση για επιστροφή της διαφοράς του εφάπαξ βοηθήματος που πήραν μόνο οι ανώτατοι απόστρατοι  της περιόδου 1/7/2011 έως 31/7/2012, σύμφωνα με την Γνωμοδότηση 163/2014 του ΝΣΚ που έχει κάνει αποδεκτή ο Υπουργός  Εθνικής Άμυνας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο Ειδικός Λογαριασμός Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ), να  στερείται ενός ποσού που έπρεπε να είναι στο ταμείο του, δύο χρόνια τώρα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΦΑΠΑΞ,  θα έπρεπε να έχει διατάξει την έναρξη της διαδικασίας επιστροφής των χρημάτων στον ΕΛΟΑΝ  από την λήψη της Γνωμοδότησης και αυτός είναι  ο εκάστοτε Διευθυντής Κλάδου Β’ του ΓΕΝ.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, που μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει οι ενδιαφερόμενοι επιστολή, που να τους καλεί να επιστρέψουν τα χρήματα στο ταμείο του ΕΛΟΑΝ, αφού όπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην  γνωμοδότηση, δεν δικαιούνταν συμπληρωματικό εφάπαξ βοηθήματος;

Για να μην φτιάχνει ο καθένας σενάρια, νομίζουμε ότι συμβαίνει ότι γίνεται και στο ΜΤΑ για το οποίο γράφαμε χθες. Είναι δύσκολο για εν ενεργεία ή απόστρατους να λαμβάνουν δυσάρεστες αποφάσεις για συναδέλφους τους. Κι αυτό ως ένα σημείο είναι κατανοητό, αλλά οι εποχές πλέον δεν επιτρέπουν “συναισθηματισμούς”.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης