Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μπράβο Κάρτερ στο Βέλγιο επειδή θα βομβαρδίζει τον ISIS στη Συρία

Μπράβο Κάρτερ στο Βέλγιο επειδή θα βομβαρδίζει τον ISIS στη Συρία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ επαίνεσε χθες τη βελγική πολιτική ηγεσία για την απόφασή της βάσει της οποίας αεροσκάφη της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας θα αρχίσουν σύντομα να συμμετέχουν στις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον που εξαπολύονται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επικράτεια της Συρίας, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα μαχητικά της βελγικής Πολεμικής Αεροπορίας που εμπλέκονται στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον του ΙΚ θα συμμετέχουν πολύ σύντομα στις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Θα πρόκειται για μια «περιορισμένη εμπλοκή σε τμήματα της Συρίας τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ΙΚ και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων», με στόχο την «καταστροφή των καταφυγίων» των οργανώσεων αυτών, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μισέλ, η οποία συζητήθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να εγκριθεί επίσημα από το κοινοβούλιο, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά την 1η Ιουλίου. Ως τότε, τα αεροσκάφη της βελγικής ΠΑ θα συνεχίζουν να επιχειρούν αποκλειστικά στο έδαφος του Ιράκ.

Το Βέλγιο συμμετέχει στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του ΙΚ με 6 αεροσκάφη F-16, εναλλάξ με την Ολλανδία. Τα βελγικά αεροσκάφη, τα οποία είχαν αναπτυχθεί στο Ιράκ από τον Οκτώβριο του 2014 ως τον Ιούνιο του 2015, αναμένεται να ξαναπάρουν τη σκυτάλη την 1η Ιουλίου.

Και η Ολλανδία αποφάσισε πρόσφατα να επεκτείνει τη δράση των δικών της αεροσκαφών στο έδαφος της Συρίας, κατόπιν του αιτήματος των ΗΠΑ και των εταίρων τους να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης