Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
03/01/2018 | 11:58
Militaire News

“Μπορεί να οδηγηθούμε σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση για τα F-16”! Έγγραφο βόμβα

Το έγγραφο της ΓΔΑΕΕ προς το ΓΕΑ και το ΥΠΕΘΑ, το οποίο δημοσιοποίησε το Militaire.gr θέτει μια σειρά σοβαρότατων ζητημάτων που έχουν προκύψει και τα οποία όπως αναφέρει “ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά,για των εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16”.

Το έγγραφο με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου αναφέρει ότι έχει εντοπιστεί “μια σειρά θεμάτων που δημιουργούν αμφιβολίες για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών, που ενδέχεται να μας οδηγήσουν σε συνολική επαναδιαπραγμάτευση με την αμερικανική πλευρά”.

Εκτός από τον αριθμό των 85 αεροσκαφών αλλά και την επιλογή συγκεκριμένων Blocks αεροσκαφών που αφήνουν εκτός αναβάθμισης τα F-16 που αγοράστηκαν τη δεκαετία του 90, τίθεται και το σοβαρό θέμα του ρίσκου που υπάρχει για την “συνεργασία” του συστήματος αυτοπροστασίας ASPIS με το νέο ραντάρ AESA που προβλέπεται να τοποθετηθεί με τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί ,όπως το  Militaire.gr έχει αποκαλύψει από την αμερικανική αεροπορία με σχετικό έγγραφο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 8 Ιανουαρίου, θα γίνει στην Αθήνα σύσκεψη της ελληνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης με αμερικανική κυβερνητική αντιπροσωπεία. Ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, κάτι που με βάση τα δεδομένα δεν μοιάζει πιθανό. Ο χρόνος πιέζει πρώτα απ΄ όλα για λόγους επιχειρησιακούς αλλά και για πολιτικούς. Ακόμη κι αν οι εκλογές γίνουν το 2019, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το 2018 θα “κυλήσει” σε ρυθμούς προεκλογικούς. Και σ΄ αυτούς τους ρυθμούς η ανακοινώσεις για δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς δεν ήταν ποτέ στις επιλογές καμίας κυβέρνησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης