Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Μπλέκει” η υπόθεση έκδοσης των 8 στη Τουρκία! Άλλαξε το κατηγορητήριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: e-evros.gr

Μπλέκει η υπόθεση της έκδοσης των οκτώ Τούρκων που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.Η αλλαγή του κατηγορητηρίου δεν βοηθά την κυβέρνηση στην άμεση έκδοση που όπως φαίνεται θέλει να κάνει.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να αφαιρέσει από το κατηγορητήριο την κατηγορία της απόπειρας διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Παρέμειναν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα, προστέθηκε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά κατηγορουμένους και η εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων η απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας «δεν έστεκε ως κατηγορία γιατί δεν ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Απλά εκτελούσαν, μαζί με δύο ακόμη ελικόπτερα εντολές να μεταφέρουν τραυματίες από τους δρόμους της Κωνσταντινούπολης σε συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι πολεμικά ελικόπτερα αλλά μεταφοράς προσωπικού και ασθενών. Ξαφνικά δεχθήκανε πυρά από την τουρκική αστυνομία και μόνο τότε κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει. Ήταν τρία τα ελικόπτερα και τα δύο καταστράφηκαν. Φοβήθηκαν για τη ζωή τους, πήραν το ελικόπτερο και ήρθαν στην Ελλάδα λόγω εγγύτητας».

Όσον αφορά τον χρόνο εξέτασης της υποβληθείσας αίτησης χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτός ορίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στις 90 ημέρες, ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης εκτιμούν πως λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και ενδεχομένως ο χρόνος να μην υπερβεί τις 8-9 ημέρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης