Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
06/01/2018 | 09:07 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η ΜΙΤ σχεδίασε τη δολοφονία στο Παρίσι των 3 γυναικών στελεχών του PKK

Η ΜΙΤ σχεδίασε τη δολοφονία στο Παρίσι των 3 γυναικών στελεχών του PKK

Η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ οργάνωσε και εκτέλεσε τη δολοφονία των τριών γυναικών στελεχών του PKK στο Παρίσι το 2013. Σύμφωνα με το KCK,μια οργάνωση ομπρέλα που λειτουργεί στο εξωτερικό ο “εγκέφαλος” που σχεδίασε τις δολοφονίες είναι το στέλεχος της ΜΙΤ Sabahattin Asal.

Όπως γράφει το turkishminute.com στις 9 Ιανουαρίου 2013,το ιδρυτικό μέλος του PKK Sakine Cansız,η εκπρόσωπος του Γραφείου Πληροφοριών του Κουρδιστάν (KNK) στο Παρίσι  Fidan Doğan και η Leyla Söylemez, που ήταν μέλος του κινήματος νεολαίων της Κουρδικής Δημοκρατίας, δολοφονήθηκαν στο γραφείο τους στο Παρίσι. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία τους  Ömer Güney πέθανε στη φυλακή στις 17 Δεκεμβρίου 2016, λίγες εβδομάδες πριν από τη δίκη του.
Η δίκη είχε προγραμματιστεί  να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου 2017 στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού. Ωστόσο, η υπόθεση έκλεισε μετά το θάνατο του Güney τον Δεκέμβριο του 2016. Η έρευνα για τη δολοφονία των τριών  γυναικών άνοιξε αργότερα μετά από έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι.

Σύμφωνα με ρεποαρτάζ του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Fırat (ANF), ο αξιωματούχος της MİT Sabahattin Asal, ο οποίος συμμετείχε και  στις  συνομιλίες με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Abdullah Öcalan στο νησί του İmralı του Marmara μαζί με τον Muhammed Dervişoğlu ,ήταν ο “εγκέφαλος”  των δολοφονιών του Παρισιού της 9ης Ιανουαρίου 2013. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν από τις συλλήψεις πρακτόρων της  ΜΙΤ από τους Κούρδους αλλά και από σχετικά έγγραφα που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης