Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΥΠΕΘΑ
28/06/2016 | 08:03 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Μισθολόγιο και απόφαση ΣτΕ: Τι πρέπει να “κόψει” ο ΥΕΘΑ για να βρει 51 εκατομμύρια

Μισθολόγιο και απόφαση ΣτΕ: Τι πρέπει να

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Άλλη μία σύσκεψη για το μισθολόγιο των στρατιωτικών και του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας.Από το έγγραφο-πρόσκληση Καμμένου που δημοσιεύσαμε χθες  το μοναδικό χειροπιαστό στοιχείο που προκύπτει είναι αυτό που έχει να κάνει με την υλοποίηση του υπόλοιπου 50% της απόφασης του ΣτΕ. Γράφει:

“Η δε επιβάρυνση του κρατικού Π/Υ (μετά την αναπροσαρμογή των αποδοχών κατά του υπολοίπου 50%, λόγω απόφασης ΣτΕ) θα ανέλθει στο ύψος προ ισχύος του ν.4093/2012, ήτοι περίπου 49 εκ. ευρώ (51 εκ. ευρώ μικτά αφαιρουμένων κρατήσεων υπέρ Δημοσίου ύψους 2 εκ. ευρώ), στο οποίο ούτως ή άλλως πρέπει να διαμορφωθούν οι αποδοχές μετά την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ”.

Σε πρώτη φάση λοιπόν ας συμμαζευτούν όλες οι αχρείαστες δαπάνες του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων.Τα περιττά ταξίδια και οι μετακινήσεις,τα “αυτοκρατορικά έξοδα” αποστολών των εξωτερικού,οι αχρείαστες θέσεις εξωτερικού,οι περιττές δεξιώσεις κι εκδηλώσεις,τα πολυτελή αυτοκίνητα,οι “διακοσμήσεις” του περιβάλλοντος χώρου του ΥΠΕΘΑ και άλλα πολλά τα οποία αν αθροιστούν θα δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιηθεί το αυτονόητο.Που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση της απόφασης της Δικαιοσύνης για τους στρατιωτικούς.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει πει κατά καιρούς ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα,αλλά το θέμα “κολλάει” στο γεγονός ότι τα υπόλοιπα υπουργεία δεν έχουν κάνει το ίδιο. Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει και με το ζήτημα των μισθολογικών προαγωγών.Προφανώς το ζητούμενο είναι να ικανοποιηθούν όλοι το ίδιο,σ΄ όλα τα μισθολογικά ζητήματα που υπάρχουν.Αν όμως είναι τα πράγματα όπως τα λέει ο Καμμένος,μέχρι πότε οι στρατιωτικοί θα αναμένουν τα υπουργεία Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κονδύλια; Ο Τόσκας στο Προστασίας του Πολίτη και ο Δρίτσας στο Ναυτιλίας δεν έχουν δώσει καμία ένδειξη ότι είναι πιθανόν να τα βρουν.Τι θα γίνει σ΄ αυτή τη περίπτωση;

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης