Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μισθολόγιο: Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών που έκανε τον Καμμένο να στείλει “γράμμα” στον Χουλιαράκη

Μισθολόγιο: Η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών που έκανε τον Καμμένο να στείλει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το έγγραφο Καμμένου προς το υπουργείο Οικονομικών θέτει όλα τα ζητήματα που θα έπρεπε από μόνη της η κυβέρνηση να θεωρεί αυτονόητα λυμένα. Σεβασμός και εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ, αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της εργασίας των στρατιωτικών. Ο Καμμένος έχει στείλει μέχρι στιγμής τρία έγγραφα για να εξηγήσει αυτά που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν στο υπουργείο Οικονομικών. Εκτός από τη προσωπική διαφορά που θέλουν να επιβάλλουν οι “τεχνοκράτες” του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν και οι προσωπικές διαφορές που πρέπει να ξεκαθαριστούν στην κυβέρνηση.

Στο ΥΠΕΘΑ δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα προβλέπουν μειώσεις.Στο υπουργείο Οικονομικών “σκαρφίστηκαν” το κόλπο με την “προσωπική διαφορά”. Το σχέδιο αποκαλύφθηκε και ο Καμμένος διαμαρτυρήθηκε στον Τσίπρα. Από το Μαξίμου άρχισαν να διαρρέουν ότι ο πρωθυπουργός δεν συμφωνεί με τις περικοπές στις ΕΔ, αλλά δεν είδαμε κανέναν να “τρέμει” στην πλατεία Συντάγματος.

Πριν μερικές μέρες  ο “τσάρος” των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ ο υποστράτηγος Ζ. Πρασσάκης και οι επιτελείς του κλήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τους ανακοινώθηκε ότι “διόρθωσαν” το ειδικό μισθολόγιο και διαβεβαίωσαν ότι θα υπάρξουν ανεπαίσθητες “περικοπές” που θα καλυφθούν με την “προσωπική διαφορά”. Ένας από τους συμμετέχοντες σ΄ εκείνη τη σύσκεψη, έδωσε μια τάξη μεγέθους: “Αν κάποιο στέλεχος με το ειδικό μισθολόγιο που μας είχαν παρουσιάσει έχανε 150 ευρώ τώρα θα χάσει περίπου στα 20”. Η λέξη κλειδί είναι ότι θα χάσει…

Γι΄ αυτό και στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου Καμμένου  που αποκάλυψε χθες το Militaire.gr γίνεται λόγος για συνεργασία του ΥΠΕΘΑ με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την ύπαρξη προσωπικής διαφοράς “έχοντας (σ.σ το ΥΠΕΘΑ) την τεχνική δυνατότητα να αποστείλει ανάλογο μισθολόγιο στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και το ποσό των ισοδύναμων μέτρων…”

Το θέμα είναι ανοιχτό, γίνεται “παζάρι” και τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε την κατάληξη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης