Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΥΠΕΘΑ
31/07/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Η μία και μοναδική επιλογή Καμμένου που δεν μπορεί να αποφύγει

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Η μία και μοναδική επιλογή Καμμένου που δεν μπορεί να αποφύγει

“Εκκωφαντική” η σιωπή από το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία για το νέο μισθολόγιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών και τους έχει στείλει “πακέτο”.

Τόσο εκκωφαντική που τρομάζει…

Οι χλιαρές και ανώνυμες διαψεύσεις από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν πείσει όσους θέλουν να πειστούν ότι …το σχέδιο δεν υπάρχει και είναι απλά “σκέψεις”. Εμείς θα επιμείνουμε ότι πρόκειται για κανονικότατο σχέδιο, γραμμένο και τυπωμένο στο χαρτί, το οποίο βρίσκεται στα γραφεία των οικονομικών επιτελών του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων με δύο εντολές:

• να μελετηθεί ειδικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πραγματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των στρατιωτικών.

• να μην διαρρεύσει ούτε σελίδα, αφού όσο κανείς δεν το βλέπει μπορεί να θωρείται “φαντασίωση” και να “διαψεύδεται” από “κύκλους” και παράκεντρα.

Όλα αυτά είναι παιχνιδάκια που αφορούν στην εξουσία και στην κυβέρνηση. Αυτό που ενδιαφέρει τους στρατιωτικούς είναι ένα: θα κοπεί κι άλλο ο μισθός τους;

Η απάντηση είναι “ναι” αν το σχέδιο αυτό τεθεί σε εφαρμογή. Και μάλιστα θα χάσουν πολλά, ειδικά τα μεσαία και χαμηλόβαθμα στελέχη.

Να υπενθυμίσουμε ορισμένα πράγματα που δεν  μπορούν να ξεχαστούν. Στην κυβέρνηση μπορεί να παριστάνουν ότι ξεχνούν, αλλά ξέρουν ότι χρωστάνε την υλοποίηση του 50% της απόφασης του ΣτΕ και την τήρηση μιας σειράς δεσμεύσεων που συνοψίζονται σε μια υπόσχεση: δεν θα κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές των στρατιωτικών. Κι όταν λέμε αποδοχές δεν εννοούμε μόνο τον μηνιαίο μισθό τους, αλλά τη σύνταξή τους και το εφάπαξ τους κι όλα όσα δικαιούνται.

Ειδικά για τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο θα πρέπει να σημειώσουμε αν και είναι αυτονόητο, ότι με το θέμα του μισθολογίου που του έχουν στείλει, δεν έχει κανένα περιθώριο ελιγμού ή υπεκφυγής. Ή το στέλνει “πακέτο” πίσω στους Τσακαλώτο και Χουλιαράκη με την ένδειξη “απαράδεκτο” κι “ανεφάρμοστο”, ή δεν θα ξαναχρειαστούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να κάνουν δημοσκόπηση για να διαπιστώσουν αν μπαίνουν στην επόμενη Βουλή, με τον όποιο εκλογικό νόμο…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης