Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική
26/08/2016 | 13:39 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ασχοληθεί και με την Εθνική Άμυνα

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ασχοληθεί και με την Εθνική Άμυνα

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πολιτικές απόψεις του Κυριακού Μητσοτάκη, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα νέο πολιτικό ο οποίος λογικά θα πρέπει να έχει και “φρέσκιες” ιδέες. Αυτό τουλάχιστον νομίζουμε ότι θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο χώρος της Εθνικής Άμυνας δεν εξαιρείται απ΄ αυτό το “νέο” που φιλοδοξεί να φέρει στην χώρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από τόσους άλλους…

Συνεπώς, θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσει απόλυτα με την άποψη που λέει ότι, οι τομείς άμυνας κάθε κόμματος και ειδικά της ΝΔ που είχε πάντα μια καλή σχέση με το στράτευμα, έχουν μία κύρια αποστολή:

“Να συμβουλεύουν ή και να κατευθύνουν την ηγεσία κάθε κόμματος, στην διαμόρφωση των θέσεών του για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους.”

Θέλουμε ακόμη να πιστεύουμε ότι ο Κυριάκος Μητοστάκης, ως νέος πολιτικός με φρέσκιες ιδέες, θα απορρίπτει με απέχθεια αντιλήψεις και πρακτικές άλλων εποχών. Όπως για παράδειγμα απόστρατοι ή και εν ενεργεία στρατιωτικοί να ασχολούνται με το ποιος θα πρέπει να φύγει ή να μείνει από το στράτευμα, όταν το κόμμα -το όποιο κόμμα- γίνει κυβέρνηση.

Με κριτήρια όχι επαγγελματικά και επιχειρησιακά, αλλά με το που ο κάθε στρατιωτικός πρόσκειται πολιτικά και κομματικά. Μια απαραίτηση επισήμανση εδώ: στο Militaire.gr πιστεύουμε ότι, οι στρατιωτικοί έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να έχουν πολιτική άποψη, ακόμη ίσως και κομματική τοποθέτηση. Εκτός υπηρεσίας είναι ελεύθεροι άνθρωποι και όσο δεν εμπλέκουν τα πιστεύω τους με τα καθήκοντά τους, είναι δικαίωμά τους να πιστεύουν ότι θέλουν, να εκφράζουν την άποψή τους και να συναναστρέφονται όποιον νομίζουν. Πάμε παρακάτω…

Συνεπώς ίσως θα ήταν καλό ο πρόεδρος της ΝΔ να ασχολήθεί λίγο περισσότερο και με το κομμάτι της Άμυνας στο κόμμα του. Να υπενθυμίσει όλα τα παραπάνω, για τα οποία δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε ότι τα πιστεύει και να εξηγήσει σ΄ όλους τους συνεργάτες του, τι ακριβώς θέλει να κάνουν για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση λίστες προγραφών, αλλά λίστες ικανών. Τους οποίους η ΝΔ ακόμη και ως αντιπολίτευση οφείλει να προστατεύσει στις ΕΔ.

Ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι ΕΔ ως δεξαμένη ψήφων, αλλά ως επιχειρησιακός μηχανισμός που πρέπει να δουλεύει άρτια για την ασφάλεια της χώρας, με προσωπικό που θα έχει λυμένα τα βασικά του προβλήματα.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί, η παραφιλολογία για τις παρεμβάσεις στον χώρο της Εθνικής Άμυνας, γίνεται όλο και πιο έντονη…Κι επειδή όπως λέει ο κόσμος “καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, ίσως θα ήταν καλό ο κ.Μητσοτάκης να γίνει πυροσβέστης πριν τα μέτωπα γίνουν πολλά και οι φωτιές ανεξέλεγκτες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης