Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
06/02/2017 | 12:34
Militaire News

Μην “προσπεράσουμε” κι αυτή την αυτοκτονία με μια ακόμη ΕΔΕ! Οι στρατιωτικοί θέτουν θέμα μεταθέσεων

Μην

Άλλη μια αυτοκτονία στις ΕΔ…Μια απώλεια ζωής είναι πάντα τραγική. Η κατάσταση με τις αυτοκτονίες στελεχών στις ΕΔ δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Πρέπει να προβληματίζει κάθε μέρα πλέον. Υπάρχουν κάποιοι που “στέκονται απέναντι” σε τέτοιες αποφάσεις,ειδικά από στρατιωτικούς. Είναι όπως φαίνεται εύκολο για μερικούς να παίζουν και το ρόλο το Θεού…Δεν θα παρασυρθούμε σ΄ αυτές τις άστοχες κρίσεις. Γιατί κανένας μας δεν γνωρίζει τον σταυρό που ο διπλανός του κουβαλά. Μπορεί να μην συμφωνούμε με την αυτοχειρία ως “λύση”, αλλά δεν θα κρίνουμε ούτε τους νεκρούς, για να προσθέσουμε ένα ακόμη βάρος στις οικογένειές τους. Ο Θεός -σ΄ όποιον ο καθένας πιστεύει- μας κρίνει όλους.

Είναι προτιμότερο να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα για να εντοπίσουμε τι μπορεί να οδηγεί σ΄ αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα.

Η ΠΟΕΣ κάνει μια προσπάθεια χτυπώντας ξανά το “καμπανάκι”. Σε ανακοίνωσή της λίγες ώρες μετά από την δημοσιοποίηση της αυτοκτονίας του ΕΠΟΠ επαναφέρει το καθεστώς των μεταθέσεων που πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ που επισημαίνει ότι δεν πρέπει κι αυτή η αυτοκτονία να “κλείσει με μια ακόμη ΕΔΕ”:

ΠΡΟΣ : κ.κ. ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ Αρ. Πρωτ. 73/2017 Αθήνα, 06 Φεβ 2017

ΚΟΙΝ : ΠΟΕΣ

ΘΕΜΑ : Υπουργική Απόφαση Μοριοδότησης Τοποθετήσεων, Μεταθέσεων, Αποσπάσεων κλπ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 26/211-1-2017 έγγραφό μας

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Καθημερινώς μεγαλώνει ο αριθμός των συναδέλφων μας που, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ως αυτόχειρες, επιλέγουν να δώσουν τέρμα στη ζωή τους, παίρνοντας μαζί τους, βαθιά κρυμμένο μέσα τους, το λόγο της πράξης τους.

Ως γνωστόν οι επακολουθήσασες, υποχρεωτικές εκ του νόμου, διενεργηθείσες ΕΔΕ καταλήγουν, το πλείστον, σε ευθύνη του ίδιου του αυτόχειρα και τίθενται στο αρχείο.

Θεωρούμε ότι το θεσμικό πλαίσιο των τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αλλάξει ριζικά και εκ βάθρων, δίνοντας στα στελέχη αυτό που επιζητούν. Δικαιοσύνη, ισότητα και κανόνες.

Σήμερα, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, σας καλούμε να ακούσετε τις κραυγές αγωνίας των συναδέλφων μας, να αναθεωρήσετε την υπουργική απόφαση περί μεταθέσεων και να συγκροτήσετε άμεσα διακλαδική επιτροπή, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας, ώστε να επεξεργαστεί τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας, όπως τούτες σας απεστάλησαν με το σχετικό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης