Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΚΥΠΡΟΣ
10/01/2017 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Με 20 δις κέρδος “πουλάμε” την Κύπρο; Κάποιοι έχουν ξεχάσει το “Δεν Ξεχνώ” εδώ και καιρό

Με 20 δις κέρδος

Την περίοδο που όλοι οι “φίλοι και σύμμαχοι” προσπαθούσαν να πείσουν ότι το σχέδιο Ανάν είναι πολύ καλό, υπήρχε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που αντιστάθηκε και ενέπνευσε το λαό του. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε καθολικά…

Τώρα οι ίδιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κόσμος στη Κύπρο έχει κουραστεί και θέλει μια λύση. Μια οποιαδήποτε λύση;

Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει και το απαραίτητο…τυράκι. Για να ξεχνάς ότι υπάρχει η φάκα…

Διαβάσαμε σε συνδρομητική ελληνική ιστοσελίδα ότι από την “λύση” του Κυπριακού υπάρχει …μέρισμα ειρήνης 20 δις! Το λέει όπως γράφει το νορβηγικό ερευνητικό κέντρο PRIO!

“Μια λύση στο κυπριακό ζήτημα «μπορεί να αυξήσει τα κατά κεφαλήν εισοδήματα μέχρι περίπου 12.000 ευρώ, να μεγεθύνει την οικονομία κατά περίπου 20 δισ. ευρώ και να προσθέσει ένα μέσο όρο ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά 2,8% κάθε χρόνο για την επόμενη 20ετία. Επιπλέον, αυτές οι εξελίξεις σχεδόν θα εξαλείψουν την ανισοκατανομή εισοδημάτων ανάμεσα στις δύο κοινότητες». Τι λες βρε παιδί μου!!!

Γράφει ακόμη ότι θα προκληθεί ένας οικοδομικός οργασμός στα κατεχόμενα από τον οποίο θα επωφεληθούν μόνο οι ελληνοκύπριοι. Ο Ερντογάν και η Τουρκία θα επιτρέψουν δηλαδή “όλες τις δουλειές” να τις πάρουν οι Κύπριοι!

Γράφει κι άλλα πολλά για το πως …θα κολυμπήσουν στο χρήμα οι Κύπριοι μόλις “πέσουν οι υπογραφές”…

Ίσως επειδή εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι θυμόμαστε ακόμη …το αυτοκόλλητο με το “Δεν ξεχνώ”…

Ίσως επειδή ανήκουμε στις γενιές που μεγάλωσαν με την ενοχή ότι η χούντα των Αθηνών ξεπούλησε την Κύπρο…

Ίσως επειδή είμαστε από εκείνους που ποτέ δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε το “η Κύπρος είναι μακρυά”…

Ίσως επειδή στη δική μας λογική ,όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν μπορεί να υπάρξει νομιμοποίηση μιας εισβολής και όσων προκάλεσε…

Για όλα αυτά:

Θεωρούμε τουλάχιστον απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται το Κυπριακό με τόσο φθηνό τρόπο! Για όσους επιμένουν και με το σχέδιο Ανάν και τώρα να το αντιμετωπίζουν με όρους…χρηματιστηριακού τζόγου να τους επισημάνουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρά την επίθεση που δέχτηκε από την ΕΕ, δεν είναι αυτή που έχει το οικονομικό πρόβλημα. Τα κατεχόμενα το ΄χουν και η Τουρκία που πληρώνει το κόστος της κατοχής.

Δεν μπορεί το Κυπριακό να το “μετράμε” σε χρήμα…Θα κερδίσουν οι Κύπριοι 20 δις και θα πληρώσουν ως αντίτιμο την ίδια τους την ύπαρξη; Αν κάποιοι αυτές τις ημέρες το βλέπουν έτσι θα τους γράψει η ιστορία. Θα μείνουν στην ιστορία ως οι έμποροι που πούλησαν ιστορία,παρόν και μέλλον με αντάλλαγμα την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας που δεν θα υπάρχει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης