Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
13/05/2016 | 06:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ: Η υποκρισία των Γενικών Επιτελείων “σβήνει” ελπίδες

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ: Η υποκρισία των Γενικών Επιτελείων

Από μέρα σε μέρα, περιμένουν στις μονάδες τις προκηρύξεις για τις μετατάξεις των υπαξιωματικών πτυχιούχων ΑΕΙ σε ανώτερες βαθμίδες. Αυτό, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 3883/10 πρέπει να γίνει εως τις 31 Μαΐου κάθε έτους. Ένας από τους πολλούς υπαξιωματικούς που αναμένουν γράφει στο Militaire.gr αλήθειες που αποκαλύπτουν την υποκρισία που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Το κείμενο του αντικείμενο προβληματισμού:

Σύμφωνα με το νόμο. 3883/10 και ειδικότερα με το άρθρο 10, μέχρι τις 31 Μαΐου εκάστου έτους, εκδίδεται η προκήρυξη για τις μετατάξεις των υπαξιωματικών σε ανώτερες βαθμίδες. Οι θέσεις και οι ειδικότητες που μπορούν να καλυφθούν με μετάταξη καθορίζονται σύμφωνα με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες. Όμως, το ειδικότερο περιεχόμενο της εκάστοτε προκήρυξης, όπως οι θέσεις, οι ειδικότητες, τα προσόντα των μετατασσομένων, η διαδικασία, τα κριτήρια επιλογής και κάθε άλλη λεπτομέρεια, καθορίζονται με απόφαση του κυρίου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν σχετικής πρότασης του οικείου Κλάδου.

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι από τον τρόπο γραφής και δόμησης της υπουργικής απόφασης, καθίσταται διαυγές, ότι αν υπάρχει η πολιτική θέληση-βούληση, όλοι οι υπαξιωματικοί κάτοχοι πτυχίων ΑΕΙ μπορούν επιτέλους να μεταταχθούν σε ανώτερη βαθμίδα, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. Όμως, εάν για παράδειγμα κάποιος Κλάδος βγάζει μια προκήρυξη και ζητάει 5 υπαξιωματικούς, πτυχιούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, ενώ γνωρίζει εκ των προτέρων, ότι δεν έχει κανέναν υπαξιωματικό με το συγκεκριμένο πτυχίο, εκδηλώνει πρόδηλα την πρόθεσή του να υπονομεύσει και να «ακυρώσει» την διαδικασία. Αντίθετα, εάν από τις προκηρύξεις μετατάξεων, απουσιάζουν θέσεις και πτυχία από Πανεπιστήμια, στα οποία έχει φοιτήσει μεγάλος αριθμός υπαξιωματικών, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η διαδικασία των μετατάξεων, πασίδηλα, δεν στοχεύει στο προσωπικό. Έτσι, η προκήρυξη παραμένει χωρίς αντίκρισμα και συνεπώς, βγαίνει για να βγει…

Οι οικείοι Κλάδοι, γνωρίζουν όλους τους πτυχιούχους υπαξιωματικούς τους, καθώς και το είδος των πτυχίων τους. Άρα, αν θέλουν, είναι πολύ απλό, να συμπεριλάβουν στις προκηρύξεις των μετατάξεων, οργανικές θέσεις και Πανεπιστήμια, συμβατά με τους τίτλους του προσωπικού τους, ώστε να προωθηθεί η διαδικασία, επί της ουσίας.

Εάν υπάρξει η θέληση και επιλυθούν αυτά τα διαδικαστικά θέματα, το δικαίωμα των πτυχιούχων υπαξιωματικών, της μετάταξης σε ανώτερη βαθμίδα, θα μετατραπεί σε μια απλή, τυπική διαδικασία και θα πάψει να παραμένει παγιδευμένο σε «προσιδιάσεις» και ουσιαστικά να είναι τόσα χρόνια ανενεργό.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης