Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Μετά το Παρίσι έρχεται “χερσαία επέμβαση” στη Συρία; Τι δεν έμαθαν οι δυτικοί

Μετά το Παρίσι έρχεται

Ένα σκίτσο απεικονίζει απολύτως τι συμβαίνει στη Συρία και τι επίπτωση έχει στην Ευρώπη. Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ρίχνει “λάδι στη φωτιά” της Συρίας, βοηθώντας έτσι στην ανάπτυξη του ISIS. Ο οποίος με τη σειρά “μαχαιρώνει” τη Γαλλία.
Πολλά λέγονται,ακούγονται και γράφονται περί “χερσαίων επιχειρήσεων” στη Συρία. Δύσκολο σενάριο για να υλοποιηθεί. Αλλά μετά απ΄ όσα έγιναν στο Παρίσι, τίποτα  δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ο Ομπάμα θα ήθελε να αποφύγει να αναλάβει τον τελευταίο χρόνο της θητείας του έναν τόσο δύσκολο πόλεμο. Γιατί όταν μιλάμε για δύση και πόλεμο, μην κρυβόμαστε. Μόνο οι ΗΠΑ προς το παρόν έχουν τις δυνατότητες να κάνουν μεγάλες,δύσκολες και πολύπλοκες επιχειρήσεις. Οι Ευρωπαίοι για να το πούμε απλά είναι για γέλια,όταν πρέπει να συνεργαστούν.

Ότι κι αν αποφασιστεί για τη Συρία ένα είναι το βέβαιο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην όποια απόφαση θα έχει η Μόσχα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει αποτελεσματικά αν και η Ρωσία δεν έχει ενεργό συμμετοχή στην λύση.

Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη και να οδηγήσει σε μια αντιπαράθεση των δύο συνασπισμων : από τη μία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους και από την άλλη η Ρωσία με τους δικούς της. Το χειρότερο σενάριο.

Οι φωτιές δεν σβήνουν με σφαίρες και πυραύλους. Τα παθήματα του παρελθόντος δεν έχουν γίνει μαθήματα ,όχι επειδή οι “μεγάλοι του κόσμου” είναι ανόητοι. Αλλά γιατί δεν πρέπει ποτέ δυστυχώς να ξεχνάμε ότι για κάποιους λίγους αλλά ισχυρούς οι πόλεμοι πάντα αφήνουν …μεγάλα κέρδη!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης