Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Μαύρα σύννεφα” στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας θα φέρουν “καταιγίδα” στο Αιγαίο;

Η κρίση που μόλις ξέσπασε στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας δεν μπορεί να μας αφήνει φυσικά αδιάφορους.Ούτε βέβαια να μας κάνει να πανηγυρίζουμε,γιατί ο Ερντογάν κατόρθωσε να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο. Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί άσχημα και μας αφορά άμεσα!

Ο Ερντογάν δεν ζητά,αλλά απαιτεί να του δοθούν τα δισεκατομμύρια που του έταξαν για τους πρόσφυγες και η βίζα από την ΕΕ. Για το πρώτο δεν υπάρχει πρόβλημα,αλλά για το δεύτερο οι Ευρωπαίοι δεν φαίνονται πρόθυμοι.Θα είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της έτσι κι αλλιώς ταπεινωμένης ΕΕ να κάνει κι αυτό το χατήρι του Ερντογάν. Όχι μόνο επειδή οι Ευρωπαίοι βάσιμα ανησυχούν ότι αν δοθεί η βίζα η ΕΕ θα κατακλυστεί από Τούρκους.Αλλά κι επειδή είναι ντροπή και μόνο που διαπραγματεύεται η ΕΕ μ΄ ένα καθεστώς που έχει πλέον όλα τα στοιχεία μιας δικτατορίας.

Αν το Βερολίνο επέλεξε να περάσει τώρα το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων,για να πιέσει τον Ερντογάν μένει να το δούμε. Αλλά από τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά ο Τούρκος πρόεδρος το πιθανότερο είναι ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα αντεπιτεθεί. Το μόνο όπλο που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του ,είναι μια …πυρηνική βόμβα! Τέτοιες διαστάσεις θα πάρει το προσφυγικό αν ο Ερντογάν ανοίξει ξανά τις “στρόφιγγες”. Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Αν πάμε σε τέτοια μορφή σύγκρουσης ,η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά…στη μέση.Κι όπως είναι γνωστό δεν αντέχει ένα δεύτερο προσφυγικό “τσουνάμι”. Τουλάχιστον χωρίς ουσιαστική και άμεση βοήθεια από την ΕΕ.

Οι Ευρωπαίοι για μια ακόμη φορά εκπλήσσυν με τον ερασιτεχνισμό,την κοντόφθαλμη πολιτική τους και τον τυχοδιωκτισμό τους! Και τα μικρά παιδιά τους φώναζαν ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστη λύση στο προσφυγικό απλά γιατί είναι μέρος του προβλήματος! Παρίσταναν τους κουφούς.

Τώρα έρχεται η ώρα του λογαριασμού,αλλά το θέμα είναι ότι πάλι θα τον στείλουν …στο τραπέζι μας.

Γι΄ αυτό ας επαγρυπνούμε και ας πάψουμε να παριστάνουμε το καλό παιδί της ΕΕ. Αν η κατάσταση επιδεινωθεί ο κάθε κατεργάρης θα πρέπει να πάει στον πάγκο του και να αναλάβει τις ευθύνες του.Στη πράξη κι όχι στα λόγια…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης