Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Μας πάνε για “αυτοκατάργηση της Κύπρου”! Ο υπερασπιστής της Λευκωσίας προειδοποιεί

Ο υπερασπιστής της Λευκωσίας το 1974, ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου “αυτοκατάργησης της Κύπρου”. Ποτέ δεν σταμάτησε να πολεμά για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος.Γνωρίζει το θέμα άψογα και δεν μιλά ποτέ στη τύχη. Ήταν στην πρώτη γραμμή και στη μάχη κατά του σχεδίου Ανάν.

“Κανένας δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να συναινέσει στην αυτοδιάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ούτε ο κ.Αναστασιάδης έχει τέτοια εξουσιοδότηση”, είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 9,84 της Κρήτης.

Ο στρατηγός Αλευρομάγειρος έκανε λόγο για σχέδιο λύσης “Φρανκεστάϊν”,λέγοντας ότι είναι χειρότερο και από το σχέδιο Ανάν.

“Θα χάσουμε τη Κύπρο” είπε ο κ.Αλευρομάγειρος.

Όσο για όσους έχουν το επιχείρημα ότι “είναι πολλά τα χρόνια χωρίς λύση και θα πάμε σε ντε φάκτο διχοτόμηση” ο στρατηγός είπε ότι “η Τουρκία εκτοξεύει απειλές για να κάμψει το ηθικό. Γιατί δεν έχουν προσαρτήσει το ψευδοκράτος τόσα χρόνια; Είχε πει η Τουρκία ότι αν μπει η Κύπρος στην ΕΕ ,αυτό θα αποτελούσε casus beli”. Η μοναδική νίκη που πέτυχε η Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια,όπως είπε ο κ.Αλευρομάγειρος, ήταν η υπόθεση των S-300.Επί πρωθυπουργίας Σημίτη όπως σωστά επεσήμανε.

“Γιατί βιαζόμαστε τόσο να βοηθήσουμε τη Τουρκία που είναι στριμωγμένη από παντού”, αναρωτήθηκε ο Δ.Αλευρομάγειρος.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διοικητή του 336 Τάγματος που κράτησε τη Λευκωσία το 1974.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης